PORTAKALLI LORLU KURABİYE TARİFİ



PORTAKALLI LORLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
250 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığı), 
1 çay bardağı zeytinyağ,
bir çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,

Yapılışı :
ilk önce, 4 portakalın kabuğunu küp küp doğra (eğer birini bulursan ona doğrat) bunu 3 kere kaynat,her seferinde suyunu değiştir.
Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ile kaynat.
Suyunu çekiyor. Soğuyunca 250 gr lorla karıştır.
Karışım soğurken hamur yap.
Hamurdan parçalar al ve içlerini doldur. Üstü pembeleşene kadar pişir, çıkınca da bol pudra şekeri dök.
Not:Çay bardakları ajda denilen büyük bardaklardan olacak.
Karışımı peynir ile karıştırdıktan sonra tadına bakma, pişirmekten vazgeçebilirsin ama kurabiyeler piştiken sonra lezzet oturmuş oluyor.

KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ



KRALİÇE KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 adet yumurta
1 limon kabuğu renesi
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı krem şanti (toz)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı elenmiş un
2 su bardağı mısır unu
1 yemek kaşığı elenmiş çay
2 portakal kabuğu (rendesi)

Yapılışı:
Geniş bir kap alalım içine tereyağ ,pudra şekeri,yumurta,süt ve krem şanti tozunu koyduktan sonra iyice karıştıralım.Ardından mısır unu,unumuzu ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.Yoğurma işlemi bittikten sonra portakal kabuğu rendesini ,limon kabuğu rendesini ve kuru çayımızı sırasıyla ekleyelim.Hamurumuz hazır hale geldiğinde merdane yardımıyla açtıktan sonra istediğimiz bir kalıpla kesip tepsimize dizelim.Son olarak 160 derece fırında 20 dk kadar, yani beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kraliçe kurabiyemiz servise hazırdır.İstek ve yorumlarınızı bekliyorum.Afiyet Olsun.

ANANAS YATAĞINDA HAVUÇ TARİFİ


ANANAS YATAĞINDA HAVUÇ TARİFİ

Malzemeler :
4-5 adet havuç 
Yarım bardak ceviz 
1 adet ananas 
Yoğurt ve arzuya göre sarmısak ve mayonez. 

Yapılışı :
Havuçlar rendelenir.Üzerine sıvıyağ gezdirilip.Tuz ilave edilip kavurulur.Sarmısak koymak isteyenler tavada kavururken koyabilirler daha lezzetli oluyor.havuçlar yumuşacık olunca cevizler eklenir çok azda cevizle kavurup soğumaya bırakılır.Ananaslar dilimlenir yuvarlak yuvarlak.Soğuyan havucumuza yoğurt ilave edilip karıştırılır,isteğe göre mayonezde ilave edebilirsiniz. Dilimlenmiş ananaslara havuçları koyup servis yapıyoruz.Ben bu işlemi misafir gelmeden önce yaptımki sulanmasın.afiyet olsun

VİŞNELİ TART TARİFİ


VİŞNELİ TART TARİFİ

HAMURU İÇİN :
1 adet yumurta akı 
1 su bardağı un 
Yarım su bardağı yumuşamış tereyağ 
1 su bardağına yakın pudra şekeri 

KREMASI :
1 kaşık dolusu nişasta 
1 kaşık dolusu un 
2 bardak süt 
1 yumurta sarısı 
1 paket vanilya 
Yarım su bardağından biraz eksik şeker 
Yarım kaşık kadar tereyağ 

Yapılışı :
Malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz.Daha sonra biraz ılımaya yakın yarım paket kremşanti ilave edip tekrar çırpıyoruz.Kremamız hazır bu tarif her türlü pastada tatlıda kullanılır süper bir kremadır. Tart hamuru yoğurulur,yarım saat buzdolabında dinlendirilir,tart kalıpları yağlanır,hamurlar yerleştirilir kabarmaması için çatalla delikler açılır(ben kendinden şekilli tart kalıbı kullandım tavsiye ederim) 180 derecede çok hafif kızarana dek pişirilir.pişen tartlara hazırladığımız kremayı ilave ettikten üzerine vişne reçeli veya arzu ettiğiniz herhangi bir reçelle süslenir.Afiyet olsun 

UN HELVASI TARİFİ


UN HELVASI TARİFİ

Malzemeler : 
100 gram tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
2 su bardağı un 
Kırılmış ceviz(isteğe bağlı) 
2 su bardağı toz şeker 
3 su bardağı sıcak su 

Yapılışı :
Bir kasede sıcak suyu ve toz şekeri karıştırın. Çelik tencerede margarini ve sıvı yağı eritin sonra unu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın(un kahve rengi alana kadar). Sonra cevizleri ekleyin ve 5 dakika daha karıştırın. Sıcak suyu ilave edin yavaş yavaş ve her zaman karıştırın(top top olmasın diye). Ocaktan aldıktan şekil verin. Afiyet olsun.

3-2-1 POĞAÇASI TARİFİ



3-2-1 POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler :
3 paket kabartma tozu 
2 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı tuz
 5 su bardağı un 
Dilediğiniz herhangi bir iç malzeme; peynirli,patatesli,kıymalı gibi,ceviz.. 

Üzeri için; 
galeta unu 

Yapılışı :
Yoğurma kabına yoğurt ve sıvıyağı alıp,karıştırın.Kabartma tozlarını ve tuzu ilave edin.Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.Hamuru üzeri kapalı olarak yarım saat dolapta dinlendirin.Hamurdan küçük bezeler yapıp,çay tabağı büyüklüğünde açıp.Ortasına dilediğiniz herhangi bir iç malzeme koyun ve kapatıp,yuvarlayın.Poğaçaları galeta ununa batırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye döşeyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.Ve yumuşacık poğaçalar hazır... Afiyet olsun…

TENCERE PASTASI TARİFİ



TENCERE PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
2 yumurta 
1 çay bardağı şeker 
1 çay bardağı un 
1 silme tatlı kaşığı kakao 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 paket krem şanti 
1 paket çikolata sosu 

Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz daha sonra un kakao kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz ,bolca margarinle yağladığımız çay fincanlarına eşit bir şekilde döküyoruz,Tencereye 3/1 su koyup fincanlarıda yerleştiriyoruz.Tencerenin kapağını kapatmadan temiz mutfak havlusunu kapağın altından yerleştiriyoruzki buharlaşma olucak havlu çeksin.pişip pişmediğini 15-20 dakika sonra kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. pişen kekleri fincanı hafif vurarak çıkartıyoruz,kekleri ortasından kesiyoruz,hazırladığımız krem şantiyi ortalarına bolca koyuyoruz buzdolabında biraz bekletiyoruz.Servis yaparken çikolata sosunu döküp afiyetle yiyoruz.

PORTAKALLI PAMUK PRENSES TATLISI TARİFİ


PORTAKALLI PAMUK PRENSES TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta 
2 kahve fincanı toz şeker 
1 kahve fincanı yoğurt 
1 kahve fincanı sıvı yağ 
3 kahve fincanı un 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 

Kreması için: 
Yarım lt süt 
1 çay bardağı toz şeker 
1 adet yumurta 
1 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
Yarım paket krem/labne peynir 

Jöle için : 
3 çay bardağı portakal suyu 
2 yemek kaşığı şeker(portakallarınız ekşiyse miktarı artırabilirsiniz)
1.5 yemek kaşığı nişasta 
Yarım portakal kabuğu rendesi 

Yapılışı :
İlk olarak tatlımızın kekini hazırlıyoruz.Yumurta ve toz şekeri bir kaba alarak 3-4 dakika kadar mikserle çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpıyoruz. En son un, kabartma tozu ve vanilya da elenerek karışıma ekliyoruz. Yağlanmış tart kalıbına kek harcını dökerek 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz (keki tart kalıbında yapmak önemli ve kek fazla kızarmadan fırından alıyoruz) Kreması için ise bir tencerede yumurta sarısını ve şeker çırpma teliyle çırpıyoruz. Un ve nişasta ekliyoruz. Azar azar süt ilave ederek karışım iyice çırpıyoruz ve tencerenin altını yakıyoruz. Sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişiriyoruz. Kaynayınca altını kapatarak vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. 2-3 dakika sonra da labne peynirini ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Fırından çıkan keki ılındıktan sonra kalıptan çıkarılarak servis tabağına alıyoruz. isterseniz keki sütle hafifçe ıslatabilirsiniz. Kekin üzerine kremayı döküyoruz. Üzerine kestiğimiz portakaları doğruyoruz(isteğe bağlı)..*Diğer tarafta 3 çay bardağı portakal suyunu tencereye alın,içine nişasta,şeker ve portakal rendesini de koyup karıştırarak pişirin bu sosu da en üstüne dökün.Soğuduktan sonra servise hazırdır.Afiyet olsun :)

MUZLU VE NARLI BİSKÜVİ PASTASI TARİFİ


MUZLU VE NARLI BİSKÜVİ PASTASI  TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket kakaolu petibör bisküvi 
2 Adet muz 
1 Adet nar 
3,5 Bardak süt 
1 Paket hazır muzlu puding 

Yapılışı :
10 dakikada hazırlayacağınız çok pratik bir pasta,sütle pudingi bir tencereye alıp pişiriyoruz.borcama bisküvilerin ilk katını diziyoruz üzerine hazırlamış olduğumuz pudingten döküyoruz,arasına muzları dilimleyip üzerine 1 kat daha bisküvi dizip tekrar son kalan pudingimizide döküp.Narları döküp buzdolabında dinlendirip afiyetle yiyoruz.

KABAK TATLISI TARİFİ



KABAK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 kilo Kabak 
2.5 su bardağı Şeker 

Süslemek için :
Ceviz yada fındık

Yapılışı :
Gelelim tarife ;Soyulmuş ve zevkinize göre doğranmış kabakları güzelce yıkadıktan sonra tencere alıyoruz,üzerine şekeri döküp kapağını kapatıyoruz.Bu şekilde 1 saat bekletip kabağın suyunu salmasını ve şekerin erimesini sağlıyoruz,(aceleniz varsa yarım çay bardağı su dökerek pişirebilirsiniz.)ağır eteşte 1 saat kadar pişirip kıvamı lokum gibi olunca ocağı kapatıyoruz tatlımızın servis için soğumasını bekliyoruz.Suğuduktan sonra servis tabağına alıp ceviz veya fındık ile süslüyoruz.(Benim tercihim cevizdir.)Afiyet olsun