FIRINDA ELMALI PASTA TARİFİ



FIRINDA ELMALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
3 adet elma 
1 adet armut 
Bir buçuk su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Bir buçuk çay bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :
Elmaları ve armudu kabuklarıyla birlikte rendeleyip derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekerin yarısını ve tarçını ilave edip kısık ateşte kendi suyuyla birlikte pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Hamuru için, kalan toz şekeri yumurta ile birlikte, karışım iyice beyazlaşana dek çırpın. Üzerine azar azar un ekleyin. Kabartma tozu, süt ve sıvıyağ ilave edip karıştırın. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün. Yağlanmış fırın kaplarına ılık haldeki elmalı püreyi pay edin. Üzerlerine hamurları yayıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından almaya yakın üzerine hindistan cevizi serpip 1-2 dakika bekletin. Fırından alın, üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

ÇİLEKLİ KAT PASTA TARİFİ



ÇİLEKLİ KAT PASTA TARİFİ

Hamuru için Malzemeler :
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Krema için:
1 lt süt,
2 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya,
5 çorba kaşığı un
Yarım paket margarin,
yarım kg çilek

Yapılışı :
Hamur için yumurta, süt, toz şeker, sıvıyağ ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine aldığı kadar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, her birini yemek tabağı ebadında açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Krema için süt, tozşeker, vanilya ve unu orta ateşte karıştırarak pişirin. Kıvam almaya başlayınca ocaktan kaldırıp, margarin ilave edin. Karıştırarak margarinin erimesini sağlayın. Bir adet hamuru servis tabağına yerleştirin. Üzerine sıcak krema sürüp, dilimlenmiş çilek yerleştirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Üzerine kalan çilekleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

ANANASLI PASTA TARİFİ



ANANASLI PASTA TARİFİ

Sos için Malzemeler :
Yarım ananas
Bir buçuk su bardağı ananas suyu
1 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker


Kek için:
Yarım su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ananas suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kahve fincanı damla çikolata

Yapılışı :
Sos için ananası küp doğrayıp tencereye alın. Ananas suyu, buğday nişastası ve tozşeker ilave edin. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, kaymak tutmaması için 5 dakika telle çırpın. Kek için tozşeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sıvıyağ ve ananas suyu ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Damla çikolata ekleyip karıştırın. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine döküp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Ortasına ananaslı sosun bir kısmını yayıp üzerine ikinci kat keki oturtun. Keki kare şeklinde dilimleyip, üzerine kalan ananaslı sosu gezdirin. Arzuya göre ananas dilimleri ve üzümle süsleyip servis yapın.

PAŞA MUHALLEBİSİ TARİFİ



PAŞA MUHALLEBİSİ TARİFİ

Malzemeler :
125 gram margarin
4 çorba kaşığı un
20 gram damla sakızı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
4 su bardağı süt


Servis için:
Dondurma, çikolata sos ve tarçın (arzuya göre)

Yapılışı :
Un ve yağı kavurun. 4 su bardağı süt ilave edin. Sürekli karıştırarak, dövülmüş damla sakızı ve şekeri ekleyin. İyice koyulaşana dek pişirin. Daha sonra 15-20 dakika çırpın. Dilerseniz dondurma, çikolata sos ve tarçınla servis yapın.

PRATİK HALLEY TARİFİ



PRATİK HALLEY TARİFİ

Malzemeler :
1 fincan Hindistan cevizi
1 paket kakaolu puding
2 paket yuvarlak hazır kurabiye
1 kilo süt
2 çorba kaşığı margarin

Yapılışı :
Pudingi iki bardak süt ile koyu kıvamda pişmeye yakın margarin ekleyin koyu kıvam elde edin
Hazır kurabiyeleri önce süte sonra pudinge batırın üst üste ikili bir şekilde tepsiye dizin
Üzerine Hindistan cevizi serpin dolaba koyun
Soğuk olarak servis edin

KOLAY ÇİKOLATALI KREP PASTA TARİFİ


KOLAY ÇİKOLATALI KREP PASTA TARİFİ
Malzemeler :
3 yumurta
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu


Krema için :
200 ml krema
1 paket vanilya

Üzeri için :
200 gr bitter çikolata
200 ml krema

Yapılışı :
* Yumurta, süt un, şeker, kabartma tozu ve kakaoyu karıştırma kabına alın. Blender ile iyice çırpın.
* Teflon tavaya çok az yağ sürün, 1 kepçe tavaya dökün. Tavayı sağa sola eğip iyi de yayılmasını sağlayın.
* Önlü arkalı hafifçe kızartın (kreplerin ince olmasına dikkat edin)
* Karışımın hepsi bitene kadar bu işlemi yapın. Krema ve vanilyayı koyulaşana kadar mikserde çırpın.
* 10 dakika kadar buzdolabında soğutun, servis tabağına 1 krep yerleştirin üzerine krema sürün.
* Bu işlem tamamlanana kadar tekrar edin adımları, sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
* Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ufalayın kremanın içine atın eriyene kadar karıştırın.
* Pastanın üzerine bolca çikolata gezdirin. Süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ


ÇİKOLATALI KOLAY PASTA TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı süt
6 yumurta sarısı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
2.5 yemek kaşığı un
5 yaprak jelatin
120 gr bitter çikolata
120 gr beyaz çikolata

Yapılışı :
* Süt, un, yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
* Ocağa alıp tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin, jelatini soğuk suda eritip karışıma ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
* Kremayı da ekleyip karışımı ikiye bölün, birine rendelenmiş bitter çikolatayı diğerine de rendelenmiş beyaz çikolatayı ekleyin.
* Soğuduktan sonra buzdolabına koyun donmadan çıkarın, kelepçeli kek kalıbının zeminine streç folyo koyun.
* Üzerine beyaz çikolatalı karışımı dökün, bitter çikolatalı karışımın bir kısmını üzerine döküp bıçak yardımı ile daireler çizin ve tekrar dolaba atın.
* Katılaşana kadar dolapta bekletin ve ardından kalan karışımı da ekleyin. 2-3 saat buzdolabında bekleyen pasta servise hazır. Afiyet olsun…

PORTAKALLI KAKAOLU DİLİMLER TARİFİ


PORTAKALLI KAKAOLU DİLİMLER TARİFİ


Tabanı için Malzemeler :
İki buçuk çorba kaşığı kakao
Bir buçuk su bardağı un
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir tutam tuz



Üzeri için:
Üç buçuk su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal marmeladı
10 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı tereyağı


Çikolatalı sos için:
120 gram bitter çikolata
3 çorba kaşığı krema

Yapılışı :
Tabanı hazırlamak için; kakao, un, tereyağı, pudra şekeri ve tuzu iyice yoğurun. Alüminyum folyoya sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin. Çıkarıp yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kıtır olana kadar pişirin. Üzeri için, portakal suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, portakal marmeladı ve irmiği tencerede lapa oluncaya dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin. Karıştırarak soğutun. Daha sonra hazırlamış olduğunuz tabanın üzerine yayıp 15-20 dakika dinlendirin. Çikolatalı sos için, bitter çikolatayı benmari usulü eritip krema ile karıştırın. Bu karışımı portakallı harcın üzerine yayın. Soğuyunca dilimleyip, süsleyerek servis yapın.

PROFİTEROL TARİFİ


PROFİTEROL TARİFİ

Malzemeler :
Yarım paket pötibör bisküvi
2 tane elma
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hindistan cevizi
100 gram çikolata sosu

Yapılışı :
Bisküvileri un haline getirene kadar robottan geçirin.
Elmaları da rendeden geçirin.
Bisküvi elma ve pudra şekerini karıştırın
Yuvarlak toplar yaparak dilerseniz Hindistan cevizine bulayın
Bir tabağa dizin ve üzerine çikolata sosunu dökün
Servis edebilirsiniz

BİSKÜVİLİ MİNİ PASTA TARİFİ


BİSKÜVİLİ MİNİ PASTA TARİFİ

Tabanı için :
1.5 paket kakaolu bisküvi
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı esmer şeker

Pasta için :
500 ml krema
135 gr toz şeker
250 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paketvanilya
1.5 su bardağı kırılmış kakaolu bisküvi
1.5 çay bardağı iri çekilmiş fındık

Üzeri için :
çırpılmış krema
çikolata parçaları

Yapılışı :
* Tabanı için bisküviler ve esmer şeker rondo’ya konur ve un haline gelene kadar çekilir. Tereyağını eritip bisküvilerin içine dökün ve bir spatula ile karıştırın.
* Küçük pasta kalıplarının tabanına bu karışımdan bir parmak kadar koyun ve iyice bastırın ardından buzdolabında 1 saat bekletin.
* Kremayı mikser de kıvam alana kadar çırpın, derin bir kapta labne peyniri, şeker vanilya ve limon suyunu ekleyip 5 dakika çırpın. Kremayı da labne karışımına ekleyip tekrar karıştırın.
* Kakaolu bisküvileri bir kaba ufalayın, çekilmiş fındıkları da ekleyip labne karışımına ilave edin.
* Elde ettiğiniz karışımı küçük kalıplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında bekletin.
* Üzerini krema veya dondurma ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.