EKLER PASTA TARİFİ



EKLER PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı su
100 gram margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Bir tutam tuz

Krema için:
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Bir buçuk su bardağı süt
1 paket vanilya

Çikolata sos için:
100 gram bitter çikolata
100 gram margarin
1 çorba kaşığı soğuk su

Yapılışı :
Su, margarin, toz şeker ve tuzu kaynatın. Kaynamaya başlayınca, karıştırarak un ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Teker teker ve çırparak yumurtaları ekleyin. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru sıkma torbasına alıp, yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırını kapatıp, içinde 30 dakika dinlendirin. Krema için tüm malzemeyi çırpın. Tel süzgeçten geçirip, tahta kaşıkla karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin. İki adet ekler pastanın arasına krema sürün. Çikolata sos için çikolatayı benmari usulü eritip, margarin ve su ekleyin. Mikserle çırpıp kenara alın. Üzerine çikolata sos gezdirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Soğuk olarak servis yapın.

KAVALA KURABİYESİ TARİFİ





KAVALA KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
1 paket dinlendirilmiş margarin
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 çay bardağı dilimlenmiş badem
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı fındık unu
Alabildiği kadar beyaz un

 

Yapılışı:
Bir kap içerisinde dinlendirilmiş margarinimizi yağımızı ve toz şekerimizi iyice karıştırıp bir birine yedirelim. Kalan diğer malzemeleri de üzerine ekleyip hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına ulaşıncaya kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğuralım. Ve bademlerimizi hafif bir şekilde kızartarak hamurumuza karıştıralım. Ve hamurumuzu açarak hazır kurabiye kalıplarını kullanarak şekiller verelim. Ve belli aralıklarla tepsimize dizelim. 170 derecedeki fırınımıza sürüp pişirelim. Kurabiyelerimizi fırından çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyebiliriz. Kurabiyemiz hazır. Afiyet olsun.

BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ



BADEM KAPLI KRUVASAN TARİFİ

Malzemeler :
4 kruvasan (bayat)
2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta akı
2.5 çay bardağı badem unu

Üzeri İçin :
1 yumurta akı
1 su bardağı file badem
Yarım su bardağı pudra şeker


Yapılışı :
Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Badem kaplı kruvasan artık hazır, afiyet olsun.

PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ



PATLAMIŞ MISIR PASTASI TARİFİ

Malzemeler :
1 adet sade hazır pandispanya
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı cin mısırı

Kreması için: 

2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Karamel için:
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su

Süslemek için:

10-15 adet antep fıstıklı draje

Yapılışı :
Öncelikle  kremayı hazırlayın. Bunun için, bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta sarısı ve kakaoyu alıp iyice çırpın. Ocağa oturtup sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Toz şekeri süte ekleyip eritin. Pandispanyanın her iki parçasını da sütle ıslatın. Alt parçayı bir tabağa alın. Kremanın yarısını pandispanyanın üzerine dökün. Kekin üst parçasını yerleştirin. Kalan kremayı üzerine döküp her tarafını kaplayın ve buzdolabında 3- 4 saat bekletin. Patlamış mısırı hazırlamak için, geniş bir tencereye 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Üzerine 2-3 adet mısır tanesi ekleyin ve kapağı kapalı olarak ocağa oturtun. Mısırlar patlayınca kalan mısırı tencereye döküp kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak mısırı patlatın ve kenara alın. Karamel için, geniş bir tavaya toz şeker ve suyu alın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Şeker köpürüp kahverengine dönüşünce ocaktan alın. Patlayan mısırı tavaya ekleyip karıştırın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde pastanızı süsleyin. Antepfıstıklı drajeleri de ekleyip servis yapın.

ROKALI VE KEÇİ PEYNİRLİ MİNİ TART TARİFİ



ROKALI VE KEÇİ PEYNİRLİ MİNİ TART TARİFİ

Hamur için Malzemeler :
7 çay bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
250 gr margarin (yumuşatılmış)
Tuz

İç harcı için Malzemeler :
150 gr keçi peyniri
1 yemek kaşığı krem peynir
Yarım demet roka
100 gr kiraz domates
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber


Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane yardımıyla hamuru çok inceltmeden açın. Yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin. Domatesleri ortadan ikiye kesip zeytinyağı, dolmalık fıstık, tuz ve karabiber ile bir kapta harmanlayın. Keçi peynirini bir kapta çatalla ezin. Krem peynir ve kıyılmış rokaları ekleyerek karıştırın. Peynir karışımını tart hamurlarının içine paylaştırın. Kiraz domates dilimlerini yerleştirip dolmalık fıstıkları serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

FRAMBUAZLI KALP PASTA TARİFİ




FRAMBUAZLI KALP PASTA TARİFİ

Malzemeler Keki için: 
125 gram margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Ara kreması için:
Bir buçuk su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
l 10-12 adet dondurulmuş frambuaz

Üzeri için:
2 adet çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 paket frambuazlı jöle

Yapılışı :
Kek malzemesini bir kaba alıp mikserle çırpın. Kalp şeklinde bir kek kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp
enine 2 parçaya kesin. Krema için, sütü çukur bir kaba alın. Üzerine yumurta sarısı, pirinç unu, tozşeker ve nişastayı ilave edip, tel çırpıcı ile çırpın. Daha sonra bir tencereye boşaltıp ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğutun. Krem şantiyi sütle çırpın ve soğuyan kremaya yedirin. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp, üzerine kremanın yarısını yayın. Frambuazları yerleştirin. Diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kekin üzerini ve yanlarını kalan krema ile kaplayın. Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pastanın üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Üzeri için, çilekli krem şantiyi sütle çırpın. Daha sonra krema torbasına doldurun ve yıldız uç kullanarak pastanın üzerine ve çevresine minik yıldızlar yapın. Üzerini inci tanesi şeklindeki şekerlerle süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.

YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK TARİFİ


YABAN MERSİNLİ VE YOĞURTLU KEK TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 limonun suyu
2 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı yaban mersini (taze veya dondurulmuş)

Üzeri İçin :
Pudra şekeri
Frenk üzümü

Yapılışı :
Derin bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları ve toz şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. üzerine sırayla yoğurt, ayçiçeği yağı, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Kuru mazemeleri de ekleyip karıştırın. Yaban mersinlerinin üzerine az un serperek bulanmasını sağlayın. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayıp toz şeker serpin. Kek hamurunu kalıba döküp üzerine unladığınız yaban mersinlerini ilave edip kaşıkla hafifçe karıştırın. önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip, frenk üzümü ile süsleyip servis yapın.
Yaban mersinli ve yoğurtlu kek artık hazır, afiyet olsun.

RATATOUİLLE TART TARİFİ



RATATOUİLLE TART TARİFİ

Malzemeler :
6 milföy hamuru
1 patlıcan
1 kabak
2 kırmızıbiber
100 ml domates püresi
1 diş ezilmiş sarımsak
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1~2 dal taze kekik
Tuz
Karabiber

Üzeri için :
100 gr mozzarella peyniri
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı :
3 milföy hamurunu yan yana dizin. Diğer 3 hamuru da yan yana dizdikten sonra birleştirip geniş bir kare elde edin. Üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla hafif inceltin. Milföylerin üzerini çatal yardımıyla delin. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları biraz yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Sos tenceresine zeytinyağını, domates püresini, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ilındıktan sonra milföylerin üzerine sürün. Sebzeleri ince olacak şekilde dilimleyin. 100 gr kaşar peynirini serpin. Üzerine sebzeleri dizin. Kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mozzarella dilimlerini ve kalan peyniri serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Ratatouille tart artık hazır, afiyet olsun.

KIRMIZI KADİFE KEKLER TARİFİ



KIRMIZI KADİFE KEKLER TARİFİ

Malzemeler :
1.5 su bardağı kek unu
1 su bardağı un
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı karbonat
3 yumurta
2 paket vanilya
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kefir
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı sıvı kırmızı gıda boyası

Üzeri İçin :
Pudra şeker

Yapılışı :
Unlar, tuz, kakao ve karbonatı bir kasede harmanlayın. Yumurtalar vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Kefir, sirke, yağ, gıda boyasını ilave edin. Un karışımını ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru içlerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın.
Kırmızı kadife kekler artık hazır, afiyet olsun.

LİMON KREMALI TART TARİFİ



LİMON KREMALI TART TARİFİ



Malzemeler :
2+ ¼ su bardağı un
1 paket vanilya
150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta sarısı

Limonlu krema için :
2 yumurta
1 su bardağı mısır nişastası
3.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı toz şeker
2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu


Yapılışı :
Derin bir kapta un ve vanilyayı karıştırın. Tereyağı, şeker, süt ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Limonlu krema için tencereye süt ve şekeri ekleyip kaynatın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpın. üzerine nişastayı ekleyip karıştırın. Kaynayan şekerli süte nişastalı yumurtayı yavaş yavaş ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın. Son olarak limon suyunu ve rendelenmiş kabukları ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Mikser ile 3-4 dakika çırpıp soğumaya bırakın. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Hamurun üzerine un serperek tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Limonlu krema soğuduktan sonra tekrar mikser ile çırpın ve tart hamurunun üzerine dökün. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin. üzerini süsleyip servis yapın.
Limon kremalı tart artık hazır, afiyet olsun.