PATLICANLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 adet orta boy közlenmiş patlıcan
2 adet orta boy haşlanmış patates
125 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu,
Bir çimdik tuz
Üzerine:
Susam
Yapılışı :
Patateslerin kabuklarını soyun ve sıcakken derin bir kapta ezip, soğumaya bırakın.1 adet yumurtanın akını ve sarısını ayırın.Patatesin üzerine margarin, sıvıyağ, yoğurt, 1 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı ve tuz ekleyip, karıştırın.Ezilmiş patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri, kekun ve kabartma tozunu da katıp, yoğurun. Yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun.Harcı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
VİŞNELİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı vişne
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
4 adet yumurta
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
1 su bardağı vişne
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
4 adet yumurta
1 tutam tuz
4 çorba kaşığı damla çikolata
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kıyılmış badem
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı + 3 çorba kaşığı un
Üzeri İçin:
1 su bardağı vişne
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
Beyaz çikolata
Yapılışı :
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunu süzdükten sonra üzerine un serperek kenara alın. Pudra şekerini bir kaba alıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata, vanilya, kıyılmış badem ve vişneleri karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu hamura katıp vişneleri dağıtmayacak şekilde karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış derin ve yuvarlak bir fırın kabına hamuru dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kabı içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. 200 derece fırında bir kürdan yardımı ile kontrol ederek hamurun içi tamamen pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kalıptan alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarıp üzerine pudra şekerini ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökün. Beyaz çikolata parçalarını serpin. 2-3 adet vişne ile süsleyerek servis yapın.
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı rendelenmiş
Beyaz çikolata
Yapılışı :
Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunu süzdükten sonra üzerine un serperek kenara alın. Pudra şekerini bir kaba alıp üzerine margarini ekleyin ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Damla çikolata, vanilya, kıyılmış badem ve vişneleri karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu hamura katıp vişneleri dağıtmayacak şekilde karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış derin ve yuvarlak bir fırın kabına hamuru dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kabı içi su dolu başka bir kabın içine yerleştirin. 200 derece fırında bir kürdan yardımı ile kontrol ederek hamurun içi tamamen pişene kadar tutun. Soğuduktan sonra kalıptan alıp bir servis tabağına yerleştirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için, vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya aktarıp üzerine pudra şekerini ekleyin. Ağır ateşte karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Sos ılındıktan sonra kekin üzerine dökün. Beyaz çikolata parçalarını serpin. 2-3 adet vişne ile süsleyerek servis yapın.
ALMAN PASTASI TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
4,5- 5 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kuru maya ya da 1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı mahlep
Krema Malzemeleri :
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
1-2 muz (pastaların içine koymak için)
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına el yakmayacak kadar ılık süt ve suyu alın. Mayayı ve şekeri karışıma ilave edip eritin.Daha sonra un hariç tüm hamur malzemelerini ilave edin. Unu yavaş yavaş karıştırarak hamuru yoğurun. Hamur cıvık olduysa biraz daha un ilave edin. Hamurun ele az yapışacak kadar yumuşak olmasına dikkat edin.Hamuru iki katı olana kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.
Sert olmayan hamur ele yapışacak kıvamdaysa elinizi unlayarak hamurdan orta boy elma büyüklüğünde bezeler alarak yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.170 dereceli fırında pişirin.
Krema Yapılışı :
Tereyağı ve muz hariç krema malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle pürüzsüz kıvamda çırpın.Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ilave edip 2-3 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Krema ılıyana kadar sürekli karıştırın.Pişen pasta ekmeğini sandviç şeklinde keserek aralarına muz dilimleri koyun.Daha sonra bir sıkma torbasıyla ya da kaşıkla kremayı pastaların içine yayın.Son olarak tel bir süzgeçle pudra şekerini pastaların üzerine serpin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
TUZLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
2 adet kabak
4 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
Aldığı kadar un
Tuz
Yapılışı :
Öncelikle yumurta, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu iyice çırpın.Dolmalık fıstığı 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurup, rendelenmiş beyaz peynirle yoğurtlu karışıma ilave edin. İyice bulamaç haline getirin. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.İnce doğranmış taze soğan, dereotu ve rendelenmiş kabağı da karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra, çok koyu bir kıvam elde edene dek un eklemeye devam edin.Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün. 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki servis tabağına alın. Ilınınca, dilimleyerek servis yapın.
KAHVELİ VE ÇİKOLATALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 kahve fincanı damla çikolata
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı nescafe
Bir buçuk su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
Sos İçin:
160 gram bitter çikolata
Yapılışı :
Yumurtaları derin bir kaba alıp toz şekerle birlikte 3-4 dakika mikserle çırpın.Sıvıyağı ekleyip tekrar mikserle çırpın.Sütü ekleyip karıştırın. Kakao, nescafe ve damla çikolatayı ekleyin.Unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına karışımı yayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Soğuması için bir kenarda bekletin. Sos için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı kekin üzerine akıtın.Dilimleyerek servis yapın.
ELMALI KEK TARİFİ
Malzemeler :
2-3 adet elma
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir buçuk su bardağı kek un
Yarım su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2/3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Elmaların kabuğunu soyup kararmalarını önlemek için limonlu suda beklemeye bırakın.Diğer taraftan kek un, toz şeker, kabartma tozu, kahve ve tuzu karıştırın.Geniş bir kapta yumurtayı çırpın.Üzerine süt ve sıvıyağı ekleyin. Unlu karışımı üzerine ilave edip karıştırın.Elmaları ince dilimleyip hamura ilave edin ve mikser kullanmadan karıştırın.Hamuru 20 cm çapında yuvarlak bir kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika kürdanla kontrol ederek (keke batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
KAKAOLU ŞERBETLİ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4 su bardağı un
1 paket kakao
1 paket k.tozu
1 paket vanilya
Şerbeti İçin Malzemeler :
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri İçin :
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verildikten sonra fırında pişirilir.Diğer tarafta şeker ve su ile şerbet kaynatılır.Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkan kurabiyeler sıcak iken şerbete batırılıp çıkartılır.Üzerine Hindistan cevizi serpilir.
FINDIKLI VE BADEMLİ KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1'er kahve fincanı toz fındık ve badem
İki buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2'şer çorba kaşığı iri dövülmüş fındık, badem ve Antep fıstığı
Kalıbı Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1'er kahve fincanı toz fındık ve badem
İki buçuk su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2'şer çorba kaşığı iri dövülmüş fındık, badem ve Antep fıstığı
Kalıbı Yağlamak İçin:
1 çorba kaşığı margarin
Üzerine:
Hazır çikolata sos
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın.Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın.Fındık, badem ve Antep fıstığı serpin. Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın.Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
Yapılışı :
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ekledikten sonra çırpmaya devam edin ve içine yoğurt, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, toz fındık ile badem, un, kabartma tozu, vanilya katıp, karıştırın.Kek kalıbınızı fırça yardımıyla yağlayın.Fındık, badem ve Antep fıstığı serpin. Hamuru boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın.Üzerine çikolata sos gezdirip, dilimleyerek servis yapın.
KAKAOLU CHEESECAKE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
2,5 çay bardağı un
1 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin Malzemeler :
1 çay bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1 paket labne peyniri
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın akı
1 paket vanilya
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Süslemek İçin:
Kakao ve çilek
Yapılışı :
Hamur için, tereyağı ve toz şekeri birlikte çırpın.Üzerine elenmiş un ve kakaoyu ilave edin.Daha sonra hamuru kelepçeli küçük bir kalıba alın ve elinizle bastırarak kenarlarını yükseltip yayın.Üzeri için toz şeker, yumurta ve labne peynirini iyice çırpın.Un, kakao ve nişastayı üzerine eleyin.1 adet yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve karışıma ilave edin.En son vanilya ve rendelenmiş portakal kabuğunu harca ekleyin. Karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 2 saat pişmeye bırakın.Fırından çıkarıp soğutun. Servis tabağına alın.Üzerine kakao serpin ve çilekle süsleyerek servis yapın
VANİLYALI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
½ kg un
1 bardak toz şeker
Yarım paket margarin
2 tane yumurta
Bir buçuk çay fincanı toz badem
Vanilya
Kabartma tozu
Elma marmelatı
Yapılışı :
Karıştırma kabına, şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi alalım.Unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp kaba alalım ve yoğuralım.Hamur tahtasının üzerine harcı alalım ve merdaneyle açalım,5mm kalınlığında açtığımız hamuru, istediğimiz kalıplarda keselim.Yağlanmış tepsiye dizelim.180 derece ısıda 2 dakika pişirip çıkaralım. Üzerine marmelât sürerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)