YUFKA PİZZASI TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
1 çay bardağı yağ
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
İç malzemeler :
2 adet domates,
Sosis,sucuk,dilimlenmiş zeytin,sivribiber kaşar peyniri (arzu ettiğiniz herşey)
Yapılışı :
Öncelikle 1 tane yufkayı tezgaha seriyoruz ,su yağ ve sütü bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırçayla sürüyoruz.2. yufkayı da üzerine serip sıvı karışımdan sürüp yufkayı dörde bölüyoruz ...Sonra yufkanın sivri bölümünden tutup içe doğru çekip yuvarlıyoruz.Diğer yufkalarada aynı işlemi yaptıktan sonra...Küp küp doğranmış domatesi ve arzu ettiğiniz malzemeleride ortasına koyup üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişiriyoruz,fırından çıkarmadan üzerine rendelenmiş kaşar peynirinide ekleyip 5 dakika daha pişirip fırından alıyoruz işte bu kadar...Afiyet olsun :)
TAHİNLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
1 su bardağı kadar kavrulmuş susam (aktardan hazırda alabilirsiniz veya evde kendinizde kavurabilirsiniz)
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un(yaklaşık 3-4su bardağı)
Yapılışı :
Öncelikle un hariç diger malzemeleri koyup karistiralim. Daha sonra unu azar azar ilave edip yumusak bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük parcalar koparalim ve avuç iciyle yuvarlayalim.Hamurumuzu önce yumurta akina sonra susama batiralim ve yaglanmis firin tepsisine belli araliklarla dizelim. Onceden isitilmis 170 C firinda pisirelim ve soguduktan sonra servis tabagina dizip ikrama sunalim. Afiyet olsun.
KÜL KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık yumuşamış tereyağ
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı;
Malzemelerin hepsi yoğurulur minik minik yuvarlaklar yapılır tepsiye dizilir.fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir...Üzeri için; 3 kaşık kakao ve 1/5 bardak pudra şekeri harmanlanır..Ilıyan kurabiyeler tek tek bu toza bulanıp çıkartılır,servis için soğumaya bırakılır.Ağızda dağılan nefis kurabiyeniz hazır.
SUSAMLI HALKA TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
2 adet yumurta
50 gram oda sıcaklığında margarin
20 gram yaş maya
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar su
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı susam
Yarım çay bardağı fındık
Şerbeti için:
4 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
1 adet portakalın suyu
Yapılışı :
Hamur için unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurta, margarin, yaş maya, pudra şekeri, rendelenmiş portakal kabuğu, sıvıyağ, irmik ve kabartma tozu koyun. Un hariç diğer malzemeyi karıştırın. Kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızın arasında inceltin ve iki ucunu birleştirip halka şekli verin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Halkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Ortalarına bütün fındık koyun ve kabarması için oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su, toz şeker ve portakal suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp, sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini kapatıp, şerbetini çektikten sonra servis yapın.
MEYVELİ JÖLELİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
2 paket limonlu jöle
2 adet muz
Yarım kg çilek
Yapılışı :
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Çukur bir kaseye bir kepçe jöle döküp, buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine dilimlenmiş muzu yerleştirin. Muzların üzerini örtecek kadar jöle dökün. Tekrar buzlukta 15 dakika dondurun. Buzluktan çıkarıp üzerine temizlenmiş çilekleri yerleştirin. Çilekleri örtecek kadar jöle dökün. Bu sıralamayı kaseniz dolana dek tekrarlayın ve her seferinde buzlukta 15 dakika dondurun. Ardından kalan jöleyi de döküp, buzlukta 2 saat kadar dondurun. Kaseyi buzluktan çıkarıp, içi sıcak su dolu başka bir kaba, bir kez batırıp çıkarın. Jöleniz kasede kıpırdamaya başlayınca, servis tabağına ters çevirerek jöleli pastayı çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
ERİKLİ SOĞUK TATLI TARİFİ
Malzemeler :
4-5 adet mürdüm eriği
10-15 adet kepekli tatlı bisküvi
75 gram oda sıcaklığında margarin
2 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı bal
1 adet yaprak jelatin
Üzerine:
Çeşitli taze meyveler
Yapılışı :
Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde olacak şekilde robottan geçirin. Diğer taraftan bisküvileri blenderde toz haline getirin ve bir tabağa alın. Oda sıcaklığındaki margarinle karıştırın. Karışımı 18 cm çapında yağlanmış kelepçeli bir kabın dibine yayın ve buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Yaprak jelatini soğuk suya batırıp çıkarın ve bir kaseye alın. Daha sonra üzerine sıcak su gezdirip eritin. Robottan geçirdiğiniz eriklerin içine süzme yoğurt, bal ve erimiş jelatini ekleyip karıştırın. Buzdolabından aldığınız bisküvili kabın üzerine boşaltın. Spatula ile düzelttikten sonra tekrar buzdolabında 2-3 saat bekletin. Servise yakın buzdolabından alın ve kalıbından çıkarın. Üzerini dilimlenmiş taze meyvelerle süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
MEYVE SULU KEK TARİFİ
Malzemeler :
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
200 gram margarin
1 su bardağı kuşburnu suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı
böğürtlen
Yarım su bardağı üzüm
Üzeri için:
5 su bardağı portakal suyu
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Margarini tavaya alarak, eritin. Yumurtalı karışıma ilave edip çırpın. Kuşburnu suyunu ekleyin. Kabartma tozu ve unu karışımın üzerine eleyin. Vanilyayı da ilave ederek karıştırın. 22 cm çapındaki kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba dökün. Üzerine böğürtlen ve üzümleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1 saat pişirin. Çıkardığınızda soğumaya bırakın. Dört buçuk su bardağı portakal suyu ile pudra şekerini karıştırın. Başka bir kapta yarım su bardağı portakal suyu ile nişastayı ezip pudra şekerli karışıma ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alın. Çırparak soğutun. Soğuyan karışımı kekin üzerine dökün. Karışım iyice donduğunda servis yapın.
PERİ BACALARI TARİFİ
Malzemeler
Hamuru için:
6 çorba kaşığı su
Üç buçuk çorba kaşığı
margarin
10 çorba
kaşığı un
2-3 adet yumurta
200 gram dondurma
Sos için:
13 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı su
İki buçuk çorba kaşığı fıstık ezmesi
1 paket (80 gram) bitter çikolata
Yapılışı :
Su ve margarini bir taşım kaynatın. Un ilave ederek 2-3 dakika kavurun. Ocaktan alıp yumurtaları teker teker unlu karışıma yedirene dek mikserin orta devriyle çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine fındık büyüklüğünde sıkın. Önceden ısıtılmış 140-150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardığınızda hamurları ikiye bölerek yarısının arasına dondurma yerleştirin. Kalan parçaları üzerine kapatın. Sos için, süt ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Nişastayı su ile açarak, süte ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Fıstık ezmesi ve rendelenmiş bitter çikolatayı ekleyip, soğumaya bırakın. Soğuyunca peri bacalarının üzerine gezdirerek servis yapın.
EFE TATLISI TARİFİ
Malzemeler
Hamur için:
Hamur için:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
İçine:
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Üç buçuk su bardağı un
İçine:
2 çay bardağı meyve şekerlemesi
2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
2 çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı toz şeker
Hindistan cevizi
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine:
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzerine:
Çekilmiş fındık veya file fındık
Yapılışı :
Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Bu karışımı, hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.
Yapılışı :
Şerbet için bir tencereye su ve şekeri koyup 10 dakika kaynatın. İnmesine yakın limon suyu ilave edip soğuması için bekletin. Bu arada bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alıp, yumurta ile yoğurun. Daha sonra kabartma tozu ve tuz ekleyip, yavaş yavaş unu karıştırın. Hamur haline getirerek iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Gerekirse biraz daha un ilavesi yapabilirsiniz. Hazırlanan hamuru unlanmış zeminde merdane ile 2-3 cm kalınlığında açın. Dört parmak genişliğinde kesin. 10 dakika bekletin. Bu arada içini hazırlayın. Şekerlemeleri sıcak suda 5 dakika bekletip, süzün. Bir kaseye alın. Fındık içi, tarçın, şeker ve hindistancevizi ilave edin. Bu karışımı, hamurların ortalarına yayın ve rulo yapın. Kenarlarını düzeltip, verev olarak 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Pişen hamurları fırından alın ve hemen soğutulmuş serbeti üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına koyup, fırının fişini çekin. Tatlıyı ılık fırında demlenmeye bırakın. Soğuyunca servis yapın.
NARLI ÇİKOLATA ÇANAKLARI TARİFİ
Malzemeler
Çikolata çanakları için:
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
1 su bardağı çiğ krema
4 çorba kaşığı labne peyniri
4 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı nar tanesi
Yapılışı :
Çanakları hazırlamak için, tereyağını tozşekerle çırpın. Üzerine yumurta akı ile elenmiş un ve kakao ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kaşıkla daireler şeklinde yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8 dakika pişirin. Hamurlar fırından çıkar çıkmaz, çanak şeklini vermek için, ters çevirdiğiniz bardakların üzerine koyun. Elinizle hafifçe bastırıp şekillendirin ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan kremayı çırpıp labne peyniri ve tozşekerle karıştırın. Soğuyan çanakları servis kabına alın. İçlerine krema koyun. Nar taneleri ile süsleyip servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar
(
Atom
)