KEPEKLİ DİYET KURABİYE TARİFİ



KEPEKLİ DİYET KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
170 gr kepek unu,
50gr kalın kepek,
Yarım çay bardağı pekmez,
Yarım çay bardağından az yağ,
2 Adet yumurta,
10 gr kabartma tozu,
50 gr karışık tahıl

Yapılışı :
İlk önce sıvı malzemeler birleştirilir.
Yumurtalar, pekmez, yağ biraz çırpılır.
Kepek unu, kalın kepek, tahıl karışımı ve kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
Bütün malzemeler birbirine iyice yedirilir.
Kurabiye hamurundan parçalar koparılarak ceviz büyüklüğünde yuvarlanır ve kepeğe bulanır.
Hamurlar, tepsinin üzerine yerleştirilen yağlı kağıda yerleştirilir.
Daha önceden ısıtıllmış 160 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
Üzeri çatladığında pişmiş demektir.

KARANFİL KURABİYE TARİFİ



KARANFİL KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
250 gr yumuşak tereyağı
250 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
aldığı kadar un
birkaç karanfil

Yapılışı :
Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır)
Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine birer karanfil yerleştirin.
175C derece fırında pişirin.

UN KURABİYESİ TARİFİ


UN KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Yapılışı :
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ



MUHALLEBİLİ KURABİYE TARİFİ

Kurabiye için:
250 gr margarin/tereyağı
6 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ

Muhallebi için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı hindistan cevizi

Yapılışı :
Muhallebi için yumurta sarısı ve şekeri çırpıp tencereye alın, un ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi, vanilya ve terayağı koyun. Yağ eriyene kadar kaynatın.
Hazırladığınız karışımı miksere alıp soğuyana kadar çırpın. Bir süre buzdolabında bekletin.
Kurabiye için eritilmiş katı yağ, kakao, sıvıyağ, toz şeker yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 20 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup hamuru top şekline getirin. Hamurun birleşme kısmı tepsiye gelecek şekilde dizin. 180C fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

ÇİKOLATALI ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ



ÇİKOLATALI ACIBADEM KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler:
3 yumurtanın akı
250 gr pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
150 gr rendelenmiş çikolata
100 gr çekilmiş fındık
100 gr çekilmiş badem
Ayrıca 20-25 kağıt kek kalıbı

Yapılışı :
Yumurta aklarını katı hale gelene kadar çırpın. Kalan malzemeyi ekleştırın.
2 tatlı kaşığı yardımıyla malzemeyi kağıt kalıplara paylaştırın.
130 C'de 40-45 dak. pişir. Piştikten sonra çok fazla soğumalarına fırsat vermeden kalıplardan çıkarın. (Çok soğumuş olurlarsa kalıpların tabanını hafifçe suya daldırarak çıkartabilirsiniz.)

MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ


MİLFÖY BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
1 Paket milföy hamuru
250 Gram beyaz peynir
bir miktar maydanoz
1 Adet domates
1 Adet yumurta sarısı


Hazırlanışı ;
Peynirleri küçük bir kap içinde domates ve maydanoz ilave ederek çatal yardımı ile ezerek karıştırın .
Milföy hamurları bir oklava ile hafif bir şekilde açarak büyütün.
Hamurların arasına hazırladığınız karışımdan koyarak kenarlarından içine doğru katlayın.
Hamurları yağlı fırın tepsisine dizerek üzerine yumurta sarısı sürerek fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

ÇİLEKLİ PEMBE RÜYALAR TARİFİ



ÇİLEKLİ PEMBE RÜYALAR TARİFİ

Malzemeler :
1 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık


Kreması için:
200 gram çilek
3 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş beyaz çikolata
1 çay kaşığı tereyağı


Üzeri için:
Çilek
kıyılmış badem

Yapılışı :
1 Un, tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve toz fındığı iyice yoğurun. Hamuru açıp, tart kalıbına yerleştirin, üzerine kabarmaması için kuru bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. 2 Krema için un, süt, toz şeker ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı pişirin. Tereyağı ekleyip, küp doğranmış çilek ilave edin. Karışımı ocaktan alıp, hamurun içine doldurun. Üzerine çilek
yerleştirip, kıyılmış badem serpiştirin. Soğuk olarak servis yapın.

KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE TEREYAĞLI KURABİYELER TARİFİ



KURUTULMUŞ DOMATESLİ VE TEREYAĞLI KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler:
1,5 su bardağı tam buğday unu
10 yemek kaşığı soğutulmuş küp küp doğranmış tereyağ
1+1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı doğranmış kurutulmuş domates
1 yemek kaşığı kekik (ben taze kekik kullandım)
2 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış siyah zeytin
1-2 yemek kaşığı soğuk su
50 gr. susam



Yapılışı :
1- Su ve susam dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotuna koyun ve karışım ince ekmek kırıntısı görüntüsü alana kadar çekin.
2- Yumuşak bir hamur haline getirmek için 1-2 yemek kaşığı su ilave edin.25 cm uzunluğunda düz bir kütük halinde şekillendirin. Rulonun etrafını soğuk su sürün. Yağlı kağıdın üstüne susamı dökün ve ıslatılmış rulo haline gelmiş hamurun her tarafına susamı bulayın. Alüminyum folyoya sarıp 2 ile 4 saat arasında buzdolabında tutun.
3- Fırını önceden 180 derece ısıttın. Dolaptan çıkardığınız ruloyu 5 mm lik kalınlıklarda keskin bıçakla kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye koyup altın sarısı rengi alana kadar 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tel ızgarada soğutun ve afiyetle yiyin. 

AŞK OKLARI TARİFİ


AŞK OKLARI TARİFİ


Bademli hamur için Malzemeler : 

250 gr badem
2 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı gül suyu ya da badem esansı (büyük market ve aktarlarda bulunabilir)
1 çorba kaşığı su
1’er tutam kırmızı ve yeşil gıda boyası


Açmak için:
1 çay bardağı pudra şekeri


İçi için:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata


Servis için: 

Çöp şişler


Yapılışı :
Badem hamurunu hazırlamak için;bademleri sıcak suda 5 dakika bekletip kabuklarını soyun ve blenderden geçirip kıyın. Gıda boyaları hariç tüm malzemeyi bademle karıştırıp bir hamur hazırlayın. Hamurdan 1 çorba kaşığını bir kaba ayırın ve içine yeşil gıda boyası karıştırın. Kalan hamura kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoğurun. Elinize biraz pudraşekeri serpin ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Avucunuzla bastırarak hamuru 1 parmak kalınlığında açın. Rendenin kalın tarafı ile rendelediğiniz çikolatayı avucunuzda açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı olacak kadar koyun ve istediğiniz şekilde kapatın. Bir çöp şişin üzerine 3-4 adedini dizin. Yeşil gıda boyası karıştırdığınız hamurdan ok ucu şeklinde parçalar hazırlayın. Bunları çöp şişlerin ucuna takıp servis tabağına yerleştirin. Kalan çikolatayı benmari usulü eritin ve okları süsleyerek servis yapın.

BEYAZ ÇİKOLATALI KESTANELİ PASTA TARİFİ



BEYAZ ÇİKOLATALI KESTANELİ PASTA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet kakaolu hazır kek 
250 gram kestane püresi 
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
2 paket 80 gramlık beyaz çikolata


Keki ıslatmak için: 

2’şer tatlı kaşığı tozşeker ve nescafe
1 su bardağı ılık süt

Süslemek için:

Yarım paket bitter çikolata
2 dal nane yaprağı
2 çorba kaşığı kıyılmış antep fıstığı
Gül yaprakları


Yapılışı :
Toz şeker ve nescafeyi sütle karıştırıp kekin iki parçasını da ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına alıp üzerine kestane püresini sürün. Diğer parçayı üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Beyaz çikolataları benmari usulü eritip krem şanti ile karıştırın ve kekin üzerine sürün. Bitter çikolatayı eritip bir fırça yardımı ile nane yapraklarına sürün. Buzdolabında dondurduktan sonra yaprakları çikolatadan ayırın. Hazırladığınız çikolatadan yaprakları pastanın üzerine yerleştirin. Antep fıstığını serpin. Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.