AÇMA TARİFİ
22:10 by ZuhalAÇMA TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 pk. yaş maya (tek kullanımlık kuru mayada olabilir)
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı toz şeker
Aldığı kadar un
Açmak için bir miktar sıvı yağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu, susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına el yakmayacak kadar ısıttığınız su ve sütü alın. Daha sonra mayayı ve şekeri ekleyerek mayayı eritin.Maya eridikten sonra sıvı yağı ve tuzu da ilave edin. Daha sonra yavaş yavaş karışıma unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Unu ilave ederken ele hafif yapışacak kıvamda bir hamur olmasına dikkat edin.
Yoğurduğunuz hamuru ılık bir ortamda hamur iki katı olana kadar mayalanmaya bırakın. Daha sonra hamurdan cevizden büyük yumaklar alın. Elinizi sıvı yağa batırarak bezeleri yaklaşık çay tabağı büyüklüğünde açın ve açtığınız bezelerin içini de hafif yağlayarak rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu ve susamı serperek aceleniz yoksa 15-20 dk. daha tepside mayalandırarak önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin
Etiketler:
Kolay Börek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder