AĞLAYAN KEK TARİFİ





AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler :
4 Yumurta
1 Su bardağı Şeker
1 Su bardağı Un
4 Yemek kaşığı Süt (İlk aşama için)
1 Paket Kakao
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma tozu
1,5 Su bardağı Süt (İkinci aşama için)


Krema İçin :
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı soğuk Süt


Sosu İçin :
2 Çay bardağı Süt
Çay bardağından iki parmak eksik Toz şeker
1 Tatlı kaşığı Nişasta
1,5 Çorba kaşığı Kakao
200 gr. Çikolata


Yapılışı :
  Yumurtaları iyice köpürene kadar yaklaşık 5-10 dk mikserle çırpıyoruz.Köpüren yumurtalarımıza şekerimizi de ekliyoruz.Yine iyice köpürene kadar karıştırıyoruz.4 yemek kaşığı Sütü de ekleyip karıştırıyoruz.Başka bir kapta Un,Kabartma tozu,Vanilya ve Kakaoyu eleyerek birleştiriyoruz.
Birleşen kuru ürünlerimizi sıvılarla karıştırıyoruz.
  Kare Borcam tepsimize karışımımızı ekleyip 180 derece fırında kekimizi pişirelim.Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
  Kekimiz soğuduktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü her yerine eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  Başka bir kapta krem şanti ile 1 su bardağı Sütümüzü karıştırıyoruz.Krem şantiyi kekimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
  Kekimizi buzdolabında en az 3 yada 4 saat bekletiyoruz.
  Sos için süt ile şekeri birbirine ekleyip kaynatıyoruz.Küçük bir kapta Nişasta ve kakaoyu az su ile eritelim.Kaynamış sütün içine döküp karıştıralım.Üzerine çikolataları küçük küçük kırıp ilave edelim.Tüm malzemeleri iyice karıştıralım çikolataları iyice eritelim.Piştikten sonra soğumaya bırakalım.Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırmayı unutmayın :)
  Birazcık soğuduktan sonra sosunu da her tarafına eşit şekilde yayıyoruz.Servis ederken kare kare kesip sunumumuzu yapıyoruz :)
  Afiyet olsun herkese :)
 



0 yorum :

Yorum Gönder