FINDIKLI TATLI TARİFİ
02:07 by ZuhalFINDIKLI TATLI TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
6 su bardağı Un
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı eritilmiş Tereyağı
3 yemek kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 çay kaşığı Kabartma Tozu
1 paket Vanilya
1 su bardağı Ufalanmış Fındık
Şerbeti İçin :
3 su bardağı Toz Şeker
3 su bardağı Su
1 yemek kaşığı Limon Suyu
Yapılışı :
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz.Birazcık daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
Unu büyük bir yoğurma kabına eleyerek koyuyoruz.Ortasını çukur yapıyoruz.Tereyağı,ayçiçek yağı,yoğurt,yumurta,kabartma tozu,vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.Üzerine nemli bir bez örtüp 30 dakika kadar bekletiyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına fındık parçalarını ekleyip hamurun iki ucunu üst üste gelecek şekilde kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık şerbeti yavaşça gezdirin.Hamurlar şerbeti çektikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun :)))
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder