BADEMLİ SÜRPRİZ TATLI TARİFİ


BADEMLİ SÜRPRİZ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
Bir paket (12 adet) milföy hamuru
2’şer çay bardağı badem ve Antep fıstığı
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın akı

Şerbeti için: 
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
Badem

Yapılışı :
Badem ve Antep fıstığını robotta çekip, bir tabağa alın. Üzerine yumurta akını ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Bir kenarda beklemeye alın. Milföy hamurlarını birer birer uzunlamasına açın. Hamurun uzun kenarı boyunca, hazırladığınız harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Daha sonra bir parmak uzunluğunda kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılınmaya bırakın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra hamurların üzerine dökün. Bademle süsleyip servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder