AÇMA BÖREK TARİFİ




AÇMA BÖREK TARİFİ

Hamur Malzemeleri :
4 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağından bir parmak eksik ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


Arasına Sürmek İçin :
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ

İç Malzemesi :
2 adet haşlanmış,ezilmiş patates
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
biraz maydanoz
karabiber,pulbiber

Yapılışı :
Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.Dört bezeye ayırıp,her bezeyi açabildiğiniz incelikte açın.Bir yufkanın üzerine 4-5 kaşık yağ gezdirin ve her yerine yayın.Ben üç beze yapmıştım,yufkalarım büyük olduğu için 5 yemek kaşığı yağ gezdirdim.Daha sonra ince delikli bir eleğin içine 1 yemek kaşığı un koyup,yufkanın üzerine,her tarafına eşit olacak şekilde eleyin.
İki kenar kısmını karşılıklı gelecek şekilde hafifçe katlayı ki çıkıntı olmasın.Hazırladığınız içten yufkanın bir kenarına koyun ve 3-4 parmak kalınlığında katlayarak rulo yapın.Önce ortadan ikiye bölün.Sonra her parçayı dörde bölün.Yani her yufkadan 8 adet börek çıkacak.yağlanmamış tepsiye yerleştirin.Üzerlerine artan yağdan bir fırça yardımıyla sürün. Veya yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder