KARAGÖZ TATLISI TARİFİ
22:17 by ZuhalKARAGÖZ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 adet küp maya (20 gr) yada 1 pk. instant maya
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı kakao
Şerbet İçin :
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yapılışı :
Unu havuz gibi açıp,içine sütle mayayı eritiyoruzÜzerine sıvı yağıda ekleyip kulak memesi kıvamına kadar yoğuruyoruz.Hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz.Hamurun bir parçasını kakao ve biraz sıvıyağ ilave ederek iyice yoğuruyoruz.Kakaolu hamuruda 4 eşit parçaya bölüyoruz.Elimizde 4 parça kakaolu 4 parça beyaz beze oluyor.Bir parça beyaz hamuru alıp merdaneyle büyütüyoruz (yaklaşık bir pasta tabağı büyüklüğünde).Kakaolu hamuru spiral şeklinde uzatıyoruz,açtığımız beyaz hamurun kıyısına yerleştirip sarıyoruz (hamurun ucu rulonun altında kalacak).Düz bir zeminde ruloyu birkaç defa elimizle ileri geri götürerek hamura pürüzsüzleştiriyoruz.1 cm 1 parmak kalınlığında( 2cm ) keserek yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye aralık bırakarak diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerinin fazla kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz.Aralıklı yerleştirdiğim için iki tepsi oldu.Tatlı pişerken şerbeti hazırlıyoruz.Derin bir tencereye şeker ve su ilave ederek iyice kaynatıyoruz
Tatlı soğuk,şerbet sıcakken tatlıyla şerbeti buluşturuyoruz.Tatlının şerbeti çekmesi için birkaç saat bekliyoruz,tatlılar şerbeti çektikçe kabardıkları için aralıklı dizilmeli(tatlıları terslerini çevirip üst kısmının da iyice şerbeti çekmesini sağlıyoruz.AFİYET OLSUN
NOT :Mayalı hamur olduğu için fazla bekletmeden yapım aşamalarını uygulamak gerekiyor.Çok kalın rulo yapılırsa tatlılar fazla iri olur çok inceltilirse mayalı hamur hassas olduğu için kabarmayabilir
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder