PATATES PİZZASI TARİFİ


PATATES PİZZASI TARİFİ

Malzemeler :
•4 su bardağı normal un
•2 su bardağı tam buğday unu (Kepekli un)
•1 buçuk su bardağı az ılınmış su
•1 su bardağı süt
•1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
•1 yumurta
•2 tatlı kaşığı şeker
•1.5 tatlı kaşığı instant kuru maya
•tuz
(İsteğe göre hazır ekmek hamuru da kullanabilirsiniz.)

Sos İçin Malzemeler :
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•1 yemek kaşığı kuru dereotu varsa fesleğen ve maydanoz
•Biraz karabiber
•1 diş sarımsak
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•Ketçap kıvamına gelecek kadar su

 Üstü İçin Malzemeler :•5 adet orta boy patates
•Damak tadınıza göre karabiber, pulbiber ve kekik
•Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :
•Bir gün önceden hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayın.Ertesi gün patatesleri soyup küp küp doğrayın. Buharda haşlayın.
•Sos için sarımsağı ezin.Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın, ketçap kıvamında olmalı.Hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre alıp merdane ile açın, kenarlarını yükselterek tepsiye yerleştirin.Hamurun üzerine fırça yardımı ile sosu sürün,kaşar peyniri rendesini de serpiştirin.
•Patateslerin üzerine tuz,karabiber,pulbiber ve kekik ve 1 yemek kaşığı zeytinyağınıda ekleyip harmanlayın. Kaşar peynirin üzerine patatesleri yayın 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder