AĞLAYAN PASTA TARİFİ


AĞLAYAN PASTA TARİFİ

Malzemeler :
 4 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı un
 4 yemek kaşığı süt
 1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 paket kremşanti
 1 su bardağı soğuk süt
 1,5 su bardağı süt


 Sos için :
 2 çay bardağı süt
 3/4 çay bardağı tozşeker
 1 tatlı kaşığı nişasta
 1 çorba kaşığı kakao
 200 gr çikolata

Yapılışı :
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama ( Büyük dikdörtgen borcam kullanmayın. Midi fırına sığabilecek büyüklükte olandan kullanın ya da kare borcam kullanın ) karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder