AŞURE TARİFİ
00:56 by ZuhalAŞURE TARİFİ
Malzemeler :
500 gr buğday
4 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı kuru fasulye
1 adet portakal
1 adet elma
5-6 adet kuru kayısı
3-4 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı gül suyu
Ceviz, fındık
Kuş üzümü, çam fıstığı, kavrulmuş susam, toz tarçın
Yapılışı :
Kayısı ve incirleri ılık suda ıslatın. Buğday, nohut ve kuru fasulyeleri ayrı ayrı haşlayın. Yumuşadıklarına hazırdır. Tencereye pirinç, buğday ve su koyarak kaynatın.Pirinçler yumuşayınca kabukları soyulmuş fasulye ve nohudu ekleyin.Portakal ve elmayı küp şeklinde doğrayın.Limonun kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısıları dörde bölün.Tencereye şeker ekleyin ve karıştırarak eritin.Portakal, elma, limon kabuğu ve kuru kayısıyı ekleyin.Gül suyunu ekleyin.Nişastayı suda eritin ve yavaş yavaş karışıma ekleyin kıvam alınca ateşten alın.Soğumadan kaselere paylaştırın. Bu aşamada fındık ve ceviz parçalarını ilave edebilir yada üzerinde kullanabilirsiniz.Üzerine tarçın serpin. Kuş üzümü, çam fıstığı ve kavrulmuş susamla süsleyin.
Aşureniz hazır.
Etiketler:
Kolay Meyveli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder