BALKABAKLI CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 paket yulaflı bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
50 gr tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
200 gr balkabağı püresi
1 paket şekerli vanilin
½ çay kaşığı muskat
200 ml krema
50 gr tereyağ
400 gr labne peynir
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
200 gr balkabağı püresi
1 paket şekerli vanilin
½ çay kaşığı muskat
200 ml krema
Yapılışı :
Bisküviyi rondodan geçirin.Tarçın ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ile parmak uçlarınızla karıştırın. Yoğurmayın.Kelepçeli kek kalıbına dökün ve her yeri eşit olacak şekilde kaşık ile düzgünleştirin. Buzdolabına koyun.Derin bir karıştırma kabının içinde labne peynir ve toz şekeri mikser ile pütürsüz kıvam alana kadar çırpın.Yumurtaları karışıma yedirerek birer birer kırın, çırpmaya devam edin.Krema, vanilin ve muskat ekleyin.Haşlanmış olan kabaklarınızı iyice süzdükte sonra blendırdan geçirin.Her iki karışımı birbirine yedirin. Çok çırpmadan hareli bir karışım elde edin.Hazırlamış olduğunuz karışımı kek kalıbına dökün. Döktükten sonra hava kabarcıklarının gitmesi için sallayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınızda soğumaya bırakın.Dilerseniz alt tabanına ceviz yada fındık kırığı karıştırabilirsiniz.
Bisküviyi rondodan geçirin.Tarçın ve oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ile parmak uçlarınızla karıştırın. Yoğurmayın.Kelepçeli kek kalıbına dökün ve her yeri eşit olacak şekilde kaşık ile düzgünleştirin. Buzdolabına koyun.Derin bir karıştırma kabının içinde labne peynir ve toz şekeri mikser ile pütürsüz kıvam alana kadar çırpın.Yumurtaları karışıma yedirerek birer birer kırın, çırpmaya devam edin.Krema, vanilin ve muskat ekleyin.Haşlanmış olan kabaklarınızı iyice süzdükte sonra blendırdan geçirin.Her iki karışımı birbirine yedirin. Çok çırpmadan hareli bir karışım elde edin.Hazırlamış olduğunuz karışımı kek kalıbına dökün. Döktükten sonra hava kabarcıklarının gitmesi için sallayın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Fırından çıkardığınızda soğumaya bırakın.Dilerseniz alt tabanına ceviz yada fındık kırığı karıştırabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder