BAL KABAKLI KEK TARİFİ
01:18 by ZuhalBAL KABAKLI KEK TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı rendelenmiş balkabağı
1 yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Karamelize Balkabağı İçin :
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
Yapılışı :
Yumurtayı çırpma kabında çırpın ve toz şekeri ilave ederek şeker iyice eriyinceye kadar çırpın.Daha sonra önce yağı, sonra da yoğurdu katarak çırpmaya devam edin.Unu ayrı bir yerde eleyin, kabartma tozunu da eleyerek una ilave edip karıştırın.Hazırladığınız karışıma unu ilave ederek çırpın.Son olarak ta ceviz içi ile rendelenmiş kabağı karışıma katın ve tekrar çırpın.Kek kalıbını sıvıyağ ile yağlayın ve biraz galeta unu serperek kalıbın her tarafına gelecek şekilde serpiştirin.Hazırlanan kek karışımını kek kalıbına eşit şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.Kekin pişmesini bir kürdan batırarak kontrol edin, hamur kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir, fırından çıkarın.
Karamalize Bal Kabağı Yapılışı :
Şekeri teflon tavaya dökün, kısık ateşte kaşık sokmadan silkeleyerek erimesini bekleyin.Şeker eriyince rendelenmiş bal kabaklarını tavaya alın ve kabaklar şeker ile özleşip yumuşayınca ocağı kapatın.Keki servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine karamelize ettiğiniz kabak ile süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.
Etiketler:
Kolay Kek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder