BALKABAKLI İRMİK TATLISI TARİFİ
00:57 by ZuhalBALKABAKLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
1 lt süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
30 gr margarin
1 paket şekerli vanilin
300 gr balkabağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
Balkabağını içi su dolu bir tencereye koyup haşlayın.Balkabağı haşlandığında suyunu tamamen süzün ve püre haline getirin.Püreyi pudra şekeri ile karıştırın.Başka bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun.Sürekli olarak karıştırın. Kıvam almaya başladığında ocaktan alın.Margarini ve vanilini ekleyip karıştırın.İlk olarak tepsi yada cam borcamı buharına tutup ısıtın, daha sonra kabın içine dökün.Ilıdığında üzerine balkabağı püresini dökün ve tüm yüzeyi örtecek şekilde yayın.Buzdolabında 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
Etiketler:
Kolay Sütlü Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder