SAKIZLI MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ
01:02 by ZuhalSAKIZLI MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF TARİFİ
Malzemeler :
250 gr tel kadayıf
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kırık ceviz
Muhallebisi İçin :
1 lt süt
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 paket şekerli vanilya
3 Adet damla sakızı
Krem Şanti İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Tel kadayıfı ince ince kıyın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Kavurma işlemi bitince toz şekeri ekleyin ve kapağını kapatın.Soğuyan kadayıfın yarısını borcama serin.Muhallebi malzemelerinin hepsini karıştırın, pişirin ve daha sonra 5 dk kadar mikserle çırpın.Ayrı bir yerde krem şantiyi hazırlayın ve muhallebiniz soğuduğunda ekleyip yine 5 dk kadar daha çırpın.Borcamdaki kadayıfın üzerine dökün. Kalan kadayıfı kavrulmuş cevizle karıştırıp muhallebinin üzerine dökün ve soğutun.Cevizi kavurmaya özellikle dikkat edin çünkü verdiği lezzet çok farklı olacaktır.Muhallebi soğuduğunda üst tabaka kadayıfı dökerseniz kadayıflarınız çok yumuşamadan servis edersiniz.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Sütlü Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder