BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ



BÖĞÜRTLENLİ PARFE TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı soğuk süt
2 poşet toz kremşanti
200gr labne peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
400gr böğürtlen

Süslemek İçin :
Taze nane yaprakları
Böğürtlen



Yapılışı :
Toz kremşanti sütle birlikte katılaşıncaya kadar çırpılır. Labne peyniri,vanilya,pudra şekeri eklenip çırpılmaya devam edilir.Böğürtlenler mutfak robotunda püre haline getirilip karışıma eklenir 1 dakika kadar çırpılır varsa baton kalıp yoksa eğer bir borcama streç filim serip karışım içlerine paylaştırılır.Kaseler derin dondurucuda bir gece saklanır.Kalıptan çıkartılır üzerleri süslenerek servis edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder