FISTIKLI KALBURABASTI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat, aldığı kadar un
1 çay bardağı kıyılmış antepfıstığı
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
İki buçuk su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı :
Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı karıştırın. Çorba kaşığı ile un ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasına antepfıstığı serpiştirin. Kapatıp,elinizde yuvarlayın. Rende veya süzgecin arka tarafında yeniden yuvarlayıp,kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbetin içine atıp, 5 dakika dinlendirin. Tatlıyı şerbetin içinden alıp servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder