CEZERYE TARİFİ



CEZERYE TARİFİ

Malzemeler:
4 kg orta boy havuç
2 kg toz şeker
1 kg ceviz içi
150 gr Hindistan cevizi
Yeterince su

Yapılışı:
Havuçları kazıyın, bol suda yıkayın ve küçük küçük doğrayın.Doğradığınız havuçları bir tencereye koyun, üzerine şeker ve şekeri eritecek kadar su koyup orta ateşte pişirmeye başlayın.Tahta kaşıkla ara ara karıştırın ve havuçlar eriyip koyu bir macun kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
Bir kenarda cevizleri dövün ve havuçlara ekleyip iyice karıştırın.Karışımı hafifçe ıslatılmış olan tezgaha koyun ve bir spatula yardımıyla dikdörtgen şekle getirin.Cezerye soğuduktan sonra kare kare kesin ve Hindistan cevizine bulayın.Ceviz taneleriyle süsleyerek servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder