ISPANAKLI MANTARLI KİŞ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
3 Çorba kaşığı tepeleme tereyağı
1,5 su bardağı un
1 Çay kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı sirke
2 Çorba kaşığı buz gibi soğuk su
İçi İçin :
Yarım kg mantar
Yarım kg ıspanak
1 soğan
Arzu edilen baharatlar
iki kaşık sıvıyağ
Üzeri İçin :
Bir su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı :
İç malzememiz için ; Mantarı yıkayıp irice doğrayıp harlı ateşte soteleyin.Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun .Diğer yandan ıspanağı yıkayıp doğrayıp soğan ve mantara ekleyin,tuzunu ve arzu ettiğiniz diğer baharatları ( kırmızı biber kara biber v.s. ) ekleyin.Hamur için küçük doğranmış tereyağını unla birlikte bir kaba alıp elinizle ufalayın. Üzerine tuz sirke ve suyu ilave edip hamurunuzu yoğurun.Hamuru tart kalıbına veya tart kalıbı yoksa kelepçeli kek kalıbına kenarlarını yükseltecek şekilde yerleştirin.Kalıptaki hamurun içine iç malzememizi alıp 150 derecede önceden ısıtılmış fırında hamuru kızarana dek pişirin.( süre veremiyorum herkesin ayarı farklı ) .
Hamuru pişmek üzereyken fırında alıp üzerine rende kaşarı serpin ve eriyip kızarınca ev mis kokunca fırından alın , ilk harareti çıkınca servisi hazırdır.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder