ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
1 paket tuzsuz Etimek

Muhallebisi İçin Malzemeler :
1 kg.süt
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya 



Muhallebinin Yapılışı :
Tüm malzeme karıştırılır, kaynayana dek pişirilir, kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk.daha pişirilir. 10 dk.kadar bekletilir ılıtılır.

Şerbeti İçin Malzemeler :
2 bardak su
1,5 bardak şeker

Yapılışı :
Etimekler borcama dizilir.Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır 5dk kaynayan su ve şeker bekletilir ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır. Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır 5dk beklenir.Bunun için büyük borcam kullandım.Su ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebiyi yaptım.Daha sonra 10dk ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz.

Üzeri İçin Malzemeler :
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sosu

Yapılışı :
Sos paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır ve irmikli muhallebinin üzerine dökülür. İyice üzeri düzeltilir.Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.Sonra tatlımız arzuya göre ceviz, fındık, Antep fıstığı yada Hindistan cevizi ile süslenebilir.
Afiyet Olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder