DEREOTLU PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :125gr. oda sıcaklığında margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
1 yumurta (beyazı içine,sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kıyılmış dereotu (tepeleme)
Aldığı kadar un
İçi İçin :
150gr ufalanmış beyaz peynir
Üzeri İçin :
Ay çekirdeği
Yapılışı :
Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını havuz gibi açın.İçine margarin,sıvıyağ,yoğurt,yumurta beyazı,tuz,şeker ve kabartma tozunu ekleyin. En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur oluşturun.Eğer gerekirse un ilavesi yapın.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayın.Ortasına delik açın ve içine 1 yemek kaşığı kadar ufalanmış beyaz peynir yerleştirin. Deliği kapatıp hamuru tekrar yuvarlayın.Yağlı kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine 2-3 cmlik aralıklarla yerleştirin.Üzerlerine yumurta sarisini fırça ile sürün ve çekirdek serpiştirin 180 C'ye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar (ben 40 dk. pişirdim) pişirin.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder