ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN TARİFİ




ÇİKOLATA SOSLU MUFFİN TARİFİ

 
Malzemeler :
4 yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı vişne suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket hazır bitter çikolata sos

Sos İçin :
2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
80gr bitter çikolata
(Hazır bitter çikolata sosta kullanabilirsiniz)

Yapılışı :

Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. Yumurtalı karışıma sıvıyağ ve süt ilave edip çırpmaya devam edin.Ayri bir kapta;un,kabartma tozu,karbonat,vanilya ve 1 paket hazır çikolata sosunu eleyin.Elediğiniz unlu karışımı, yumurtalı karışıma azar azar ekleyin,yarım çay bardağı doğranmış fındığa biraz un ekleyip karıştırın,hamura ekleyin.Kaşıkla karıştırın.
Muffin kalıplarına kağıt kalıpları yerleştirin hamuru kaşıkla doldurun 170 derecelik fırında keki pişirin,pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın.Sosu hazırlayın, kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin,soğumaya bırakın.Fırından çıkardığınız muffinleri 5dk bekletin,daha sonra üzerlerine 1 su bardağı vişne suyunu paylaştırın. Muffinlerin üst kısmını çikolata sosuna batırın, servis tabağına alın.Ben üzerine Antep fıstığı serptim,siz istediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder