ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ



ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Malzemeler :
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 tane damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Sosu İçin :
1 paket Dr. Oetker Çikolata Sosu
2,5 su bardağı süt
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi

 

Yapılışı :
Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz,çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın. Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre yapın. Yalnız kaynamadan önce içine 1 portakalın kabuğunu rendeleyin ve 1 çay kaşığı tarçın ekleyin ve pişirin.Çikolata, portakal ve tarçın bir arada nefis oluyor.Tencere de ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz. Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da çikolatalı sosu üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder