ELMALI PAY ÇUBUKLARI TARİFİ



ELMALI PAY ÇUBUKLARI TARİFİ


Malzemeler :
1,2 paket baklava yufkası
1 çay bardağı sıvı yağ
2 elma
1 çay bardağı ceviz
2 çay kaşığı tarçın
½ çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı tozşeker


Yapılışı :
Baklava yufkalarını ikişerli masaya yayın sıvıyağ ile fırça yardımıyla yağlayın ve boyuna ikiye bölün.Elmaları yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin, ceviz içi, şeker ve 1 kaşık tarçınla pişirin.Pişirilen içten yufkaların bir kenarına şerit halinde bir sıra koyun.Yufkaları puro kalınlığında rulo yapın.180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika rulolar kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpin.Elmalı pay çubuklarınız hazır.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder