HAVUÇ TATLISI TARİFİ
00:14 by ZuhalHAVUÇ TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
½ kg havuç
1. 5 su bardağı ceviz
½ paket petibör bisküvi
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
½ çay bardağı süt
Yapılışı :
Havuçları kazıyın, yıkayın ve rendeleyin.Rendelediğiniz havuçları tencereye alın, üzerine şekeri serpin ve ½ çay bardağı su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın.Cevizi ve bisküvileri rondodan geçirin.(Çok inceltmeyin).Havuç, ceviz ve bisküviyi harmanlayın, servis tabağına alın.Krem şantiyi süt ile çırpın ve tatlının üzerine spatula ile düzgünce sürün.Arzuya göre ceviz, yeşil fıstık vb. ile süsleyin.Buzdolabında dondurduktan sonra dilimler halinde servis yapın.
Afiyet olsun
Etiketler:
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder