MİLFÖY PASTASI TARİFİ




MİLFÖY PASTASI TARİFİ


Malzemeler :
10 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
2 adet orta boy muz
½ su bardağı şeker
½ adet limon
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı pudra şekeri
Kıyılmış yeşil fıstık
50 gram margarin

Yapılışı :
Milföy hamurlarını ortadan iki eşit parçaya bölün ve fırın tepsisine sıralayarak 200 derecede kızarana kadar pişirin.Diğer yanda sütü, unu, şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak göz göz olana kadar muhallebi kıvamında pişirin.Margarini içine ilave edin ve 2-3 dakika mikserle çırpın.Limonu sıkın, suyunu ve minik parçalar halinde doğranmış muzlarla birlikte kremaya katın ve 1-2 dakika daha mikserle çırpmaya devam edin.Kremayı buzdolabına koyun ve yarım saat kadar dolapta bekletin.Milföy parçalarının birer adedini servis tabağına sıralayın ve dolapta hafif donmuş kremayı bu parçaların üzerine paylaştırın ve diğer parçaları üzerlerine kapatın.Pudra şekerini her pasta diliminin üzerine serpin ve yeşil fıstık ile de süsleyin.Milföy pastalarınız servise hazır.

0 yorum :

Yorum Gönder