EV YAPIMI GÜL BAKLAVASI TARİFİ


EV YAPIMI GÜL BAKLAVASI TARİFİ

Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Açmak İçin :
Nişasta

 Üzeri İçin :
150 gr. tereyağ
Ceviz veya fındık

Şerbeti İçin :
5 su bardağı su
4 su bardağı seker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı :
İlk önce şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın.Hamuru yoğurun 30 bezeye ayırın.10 dakika dinlenen bezeleri nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açın.İnce olmasına özen gösterin.Üzerine ceviz serpiştirin. Önce üstten ve alttan ortaya doğru büzün,sonra da yanlardan yine ortaya doğru büzün.Katları teker teker ortaya doğru katlayın. Katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin Üzerine tereyağı eritip dökün.Kabarmaması için bir kaç yerine kürdan batırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Pişen tatlılar ılıyınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
AFIYET OLSUN.

0 yorum :

Yorum Gönder