EV YAPIMI GÜL BAKLAVASI TARİFİ
23:19 by ZuhalEV YAPIMI GÜL BAKLAVASI TARİFİ
Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak İçin :
Nişasta
Üzeri İçin :
150 gr. tereyağ
Ceviz veya fındık
Şerbeti İçin :
5 su bardağı su
4 su bardağı seker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
İlk önce şerbeti hazırlayın soğumaya bırakın.Hamuru yoğurun 30 bezeye ayırın.10 dakika dinlenen bezeleri nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde açın.İnce olmasına özen gösterin.Üzerine ceviz serpiştirin. Önce üstten ve alttan ortaya doğru büzün,sonra da yanlardan yine ortaya doğru büzün.Katları teker teker ortaya doğru katlayın. Katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin Üzerine tereyağı eritip dökün.Kabarmaması için bir kaç yerine kürdan batırın.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.Pişen tatlılar ılıyınca üzerine soğuk şerbeti dökün.
AFIYET OLSUN.
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder