KAPALI KARADENİZ PİDESİ TARİFİ
23:29 by ZuhalKAPALI KARADENİZ PİDESİ TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
1 fincan sıvı yağ
1 fincan yoğurt
1 fincan süt
1 adet yas maya
2 adet küp seker
Tuz
Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
500 gr. kıyma
Domates
Biber
Soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarisi
Tereyağı
Yapılışı :
Öncelikle, sıvıyağ, yoğurt, süt, yas maya, seker ve tuz iyice karıştırılır ve azar azar un eklenerek, kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Mayanın gelmesi için ilik bir yerde dinlenmeye bırakılır.
Soğan ince küp seklinde doğranır ve birazcık sıvı yağ ile çok hafif ateşte kavrulmaya bırakılır. Hafif rengi dönmeye başladığında kıyma eklenir. O arada Domateslerin kabuğu soyulur ve minik minik küp doğranır. Biberlerin tohumu alınır ve küçük küçük doğranır. Kıyma suyunu salmaya başladığında domates ve biber de eklenerek pişmeye bırakılır. Ben kıymanın tam suyunu çektirmiyorum kuru olmasın diye, hafif sulu bırakarak ateşin altını kapatıyorum.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Un yardım ile uzun şekilde açılır.
Ortasına gelecek şekilde kıymalı harcınızı koyun.
Hamuru iki tarafından kapatarak, kapalı pide sekli verin.
Hazırladığınız pideleri tepsiye dizin, üzerine yumurta sarisi sürün. 200 C fırında pişmeye bırakın. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürün ve afiyetle yiyin.
Etiketler:
Kolay Pide Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder