FİNCAN MUHALLEBİSİ TARİFİ



FİNCAN MUHALLEBİSİ TARİFİ

Malzemeler :
1 kilogram süt
3 kahve fincanı(Türk) şeker
3 kahve(Türk) fincanı un
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1 su bardağı Hindistan cevizi
Çikolata hazır sos(arzuya göre çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz)

Kendiniz Hazırlarsanız Çikolata Sosunu:
Bitter çikolatayı bir tatlı kaşığı süt, bir tatlı kaşığı tereyağın içinde benmari usulü eritelim.
12 tane kahve fincanı(Türk)
12 adet fındık

Yapılışı :
Muhallebiyi yapacağımız orta bir tencereye sütü alalım üzerine un ve şekeri ilave edelim.Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocağın altını kapatalım ve bir paket vanilyayı ekleyelim.Karışımı blendırdan geçirelim. Mikser yardımıyla çırpalım.Kahve fincanlarını ıslatalım. İçerisinde az da olsa biraz su eklersek çıkarması daha pratik olur. 12 fincanın içerisini muhallebi ile dolduralım.Dolaba soğumaya bırakalım.Soğuduğunda ise fincanların içerisinden çıkaralım. Ters döndürelim ve sallayalım.Kahve fincanı içerisinden zarar vermeden çıkarmaya çalışalım.
Hindistan cevizini dökdüğümüz servis tabağına fincan muhallebileri yerleştirelim.Üzerlerini Hindistan cevizi ile bulayalım.Son olarak üzerlerine 1 tane fındık yerleştirelim dilediğiniz miktarda çikolata sosu ile süsleyelim.Soğuk servise sunalım.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder