GÜLLAÇ KIZARTMASI TARİFİ



GÜLLAÇ KIZARTMASI TARİFİ

Malzemeler :
5 yaprak güllaç
2 su bardağı süt
Tarçın, karanfil
Rendelenmiş portakal kabuğu
Antep fıstığı
200 gram çekirdeksiz sarı kuru üzüm
5 çorba kaşığı tozşeker
200 gram kıyılmış badem veya ceviz
2 adet yumurta

1 su bardağı susam

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı gülsuyu

Yapılışı :
Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 çorba kaşığı gül suyunu ilave edin. İç
malzemesi için, tozşeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın. 2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder