GÜLLAÇ KIZARTMASI TARİFİ
21:14 by ZuhalGÜLLAÇ KIZARTMASI TARİFİ
Malzemeler :
5 yaprak güllaç
2 su bardağı süt
Tarçın, karanfil
Rendelenmiş portakal kabuğu
Antep fıstığı
200 gram çekirdeksiz sarı kuru üzüm
5 çorba kaşığı tozşeker
200 gram kıyılmış badem veya ceviz
2 adet yumurta
1 su bardağı susam
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yapılışı :
Şerbet için, malzemeyi kaynatıp soğumaya bırakın. İçerisine 1 çorba kaşığı gül suyunu ilave edin. İç
malzemesi için, tozşeker, badem ya da ceviz, kuru üzüm, tarçın, karanfil, rendelenmiş portakal kabuğunu ve fıstığı karıştırın. 2 su bardağı sütü ısıtıp, güllaç yapraklarını sütle ıslatın. Yumuşayan güllaç yapraklarını ikiye bölün. Üzerine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup, iki tarafını da kapatarak iki parmak kalınlığında yassı bir şekilde sarın. Cam bir tepsiye dizin. 2 yumurtayı çatalla çırpın. Güllaç sarmaları önce yumurtaya, sonra susama bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın. Servis tabağına alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirerek servis yapın.
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder