KATMER TARİFİ



KATMER TARİFİ


Malzemeler :
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
500 gram un
Yeteri kadar ılık su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Üzerine:

Toz şeker
 

Yapılışı :
Derin bir kaba sıvıyağ, yoğurt, un ve tuzu koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyerek, yoğurun. Hamuru yufka şeklinde incecik açın. Üzerini tereyağı ile yağlayın ve kenarlar birbirinin üzerine gelecek biçimde zarf şekli vererek katlayın. Buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Merdane ile tekrar açın ve 10×10 cm’lik kare parçalar kesin. Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Hamurların her birinin üzerine tozşeker serpin ve servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder