İRMİKLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ



İRMİKLİ ETİMEK TATLISI TARİFİ


Malzemeler :
2 paket etimek yada yeteri kadar

Şerbeti İçin :
4 su bardağı seker
5 su bardağı su

Kreması İçin :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı seker
5 su bardağı süt (1 litre)
1 paket vanilya

Üzeri İçin :
1 paket krem şanti
1 su bardağından biraz az süt

Yapılışı :
Bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatıyoruz, kaynadıktan 10-15 dk sonra kapatıyoruz 5-10 dk kadar çok az ılıtıyoruz. Etimekleri iki kat olacak şekilde tepsiye diziyoruz ,şerbeti etimeklerin üzerine döküp hafif çekmeye başlayınca şerbeti kaynattığımız tencerenin içine irmik,şeker,vanilya ve sütü koyup ocakta koyulaşana kadar karıştırıyoruz etimeklerin üzerine sıcak şekilde döküp tamamen soğumaya bırakıyoruz.Süt ve krem şantiyi mikserde köpük haline gelene kadar çırpıyoruz irmiğin üzerine sürmeden önce sıkma torbasına biraz krema koyuyoruz üzerini süslemek için kalan kremayı da irmiğin üzerine yayıp düzeltiyoruz kare kare kesip torbadaki krema ile resimde görüldüğü  gibi süslüyoruz ben boncuk şekerler ve simler kullandım ,sizler istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz buzdolabında bir kaç saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder