ISPANAKLI DİLİMLER TARİFİ
Malzemeler :
1 kg ıspanak
3 yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
Kaşar rendesi (dilediğiniz kadar)
Tuz,karabiber
3 kaşık sıvıyağ
Yapılışı :
Ispanak iyice yıkanır ve iri parçalara bölünür. Tencereye alın ve biraz sönmesini bekleyin.Bir süzgeçe alın ve fazla suyunu süzdürün,karabiber ekleyin. Yumurta,süt, un,sıvıyağ ve kaşarı iyice karıştırın. Ispanağı ve tuzunuda ekleyip yağlı kağıt serili orta boy bir fırın kabına dökün 200 derecede iyice pişene kadar bekleyin ve benim önerim sıcak sıcak tüketin.Ben sade şekline bayıldım ama siz istersenizde sezar sos eşliğinde ikram yapabilirsiniz,nasıl isterseniz o şekilde deneyin şimdiden afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder