HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ




HİNDİSTAN CEVİZLİ VİŞNELİ TATLI TARİFİ


Malzemeler :
Yarım paket pasta keki
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. mısır nişastası
2 çorba k. pirinç unu
1 su b. Hindistan cevizi
1 pk. vanilya

Vişne Sosu İçin :
400gr vişne
1 çay b. toz şeker
1 su b. su
1 çorba k. nişasta

Yapılışı :

Keki elimizle ufalayarak cam fırın kabının içerisine alıyoruz.Tencereye sütü döküyoruz.Üzerine şekeri,nişastayı,pirinç ununu ve vanilyayı ilave edip çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kıvamı koyulaşıp göz göz olduktan sonra Hindistan cevizini de koyarak karıştırmaya devam ediyoruz.Ocağın altını kapatarak hazırlamış olduğumuz muhallebiyi kekin üzerine döküyoruz.Vişneyi tencerenin içerisine koyuyoruz.Üzerine suyunu dökerek kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra içerisine şekeri döküyoruz.Nişastayı suyla açarak eritiyoruz.Erittiğimiz nişastayı da vişnelerin üzerine dökerek karıştırıyoruz.Biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.Tatlının muhallebisi soğuduktan sonra üzerine vişneli sosu döküyoruz.Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

0 yorum :

Yorum Gönder