ISIRGAN OTLU BÖREK TARİFİ





ISIRGAN OTLU BÖREK TARİFİ

Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet yumurta sarısı
2 demet ısırgan otu
600 gr lor peynir
1 demet taze soğan
100 gr susam
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber,


Yapılışı :
Isırgan otunu ayıklayın ve bol su ile yıkayın.Bir kasenin içinde süt ve sıvıyağını karıştırın.Taze soğanı temizleyin ve yeşil yaprak kısımlarını doğrayın.Isırgan otunu kabaca doğrayın. Lor peynir ve taze soğan ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.Yufkayı açın. İlk olarak hazırladığınız süt yağ karışımından yufkanın üzerine gezdirin.Daha sonra iç harçtan serpiştirerek yufkanın yarı kısmına yayın.Kenar kısımlarından kapatarak rulo şeklinde sarmaya başlayın. Çok sıkmayın.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayarak sarın. Tepsinin boyuna göre kesin.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dk pişirin.
Fırından çıkardığınızda elinizi ıslatın ve böreğin üzerine azar azar su serpiştirin.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder