KIRMIZI ERİK MARMELATI TARİFİ




KIRMIZI ERİK MARMELATI TARİFİ

Malzemeler :
5 kg kırmızı veya sarı erik (ben kırmızı erik kullandım)
2,5 kg şeker
1 litre su
1,5 limon
2 tatlı kaşığı tereyağ

Yapılışı :

Erikleri yıkayın ve tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin.Kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.Pişen eriği süzgeçten geçirin, kabuk ve çekirdeklerinden arındırın.
Elde ettiğiniz özü tekrar pişirme tenceresine alın ve harlı ateşte kaynamaya başlayınca şekerini ve tereyağını ilave ederek kısık ateşe alıp 45 dakika kadar pişirin.Son 5 dakika 1,5 limon suyunu ilave edin ve bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.Marmelatınız soğuyunca kuru ve temiz kavanozlara doldurun, ağızlarını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında muhafaza ederek tüketmeye başlayın.
NOT: Erikler ekşi olduğu için bu marmelatın tadı mayhoştur. Daha tatlı sevenler şeker oranını isteğe bağlı arttırabilirler.Tereyağı marmeladınız kaynarken köpürmesini önler.

0 yorum :

Yorum Gönder