KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


KAKAOLU ISLAK KEK TARİFİ


Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao

Sosu için :
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu kakao

Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri köpürene dek mikserle çırpın.Sıvıyağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün.Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için 5 dakika bekletin.Kakaolu sosu üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder