PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ
00:13 by ZuhalPEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
İç Harcı İçin :
300 gram rendelenmiş tulum peyniri
200 gram labne peyniri
1 çay bardağı süt
Taze fesleğen
Üzeri için :
Eritilmiş tereyağı
Yapılışı :
Tulum peyniri, labne peyniri, süt ve ince kıyılmış taze fesleğeni çukur bir kaba alıp karıştırın.
Yufkayı tezgaha yayıp üzerine tereyağı ve ayçiçek yağı karışımı sürüp ortadan ikiye kesin.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.Peynirli karışımı yufkaların kesik tarafına yayıp rulo şeklinde sarın.Kendi ekseninde dolayarak gül şekli verin.Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Böreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Börek Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder