KALP KURABİYE TARİFİ



KALP KURABİYE TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler : 
125gr margarin
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı kadar)

Jölesi İçin :
1 çay bardağı vişne suyu,nar suyu yada çilek suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Süsleme İçin :
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Renkli şekerleme

Yapılışı :

Bir karıştırma kabı içerisine un,margarin, şeker,yumurta,kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz oluncaya dek yoğurmaya devam edin.Tezgaha un serpin,kurabiye hamurunu bıçak sırtı kalınlığında açın.
Kalp şeklindeki kalıp ile kurabiye hamurunu kesin.Kalp şeklindeki kalıbın bir küçük boy olanı ile büyük kalp şeklinde kestiğiniz hamurun içerisinden tekrar bir kalp kurabiye çıkartın ve etrafını ayırın.İnce fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt koyun.Hamurları tek tek üzerine dizin.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Bir saplı çelik tavaya 1 çay bardağı meyve suyunu ve şekeri ilave edin,orta ateşte pişirin.Çırpma teliyle karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.Nişastayı bir kase içerisinde su ile karıştırın. Kaynayan meyve suyunun içerisine sulu nişastayı ilave ederek koyulaşana kadar pişirin.
İçi boş olan çerçeve şeklindeki kalpli kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpin ve diğer büyük kalp şeklindeki olan kurabiyenin üzerine oturtun. Meyve suyu karışımı bir yemek kaşığı ile kurabiyenin ortasına doldurun.Renkli şekerlemeleri ve pudra şekerini üzerine serpiştirip servis edin.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder