KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ


KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ

Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 yumurta (sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)
1 paket kabartma tozu

Yapılışı :

Bir kaba tereyağı,sıvıyağ,yumurta akı,yoğurt,şeker,tuz ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
Hamuru elimizle rulo şeklinde uzatıp yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp buzdolabında soğumaya bırakıyoruz yaklaşık 20 dk.kadar.
Buzdolabından çıkardığımız parçaları az un ilavesi ile oklavayla tabak şeklinde açıyoruz.4 ucunu üst üste getirip hamuru yuvarlayıp tekrar açıyoruz,iki ucunu birleştirip buzdolabına kaldırıyoruz,diğer parçalara da aynı işlemi uygulayıp buzdolabında 30 dakika daha bekletiyoruz
Hamuru yuvarlayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Bir kasede yumurta sarısının üzerine 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırıyoruz.Poğaçaların üzerine sürüp,çatalla üzerini çiziyoruz.
Arzuya göre çörekotu serpip .Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder