TUZLU SİMİT TARİFİ
Malzemeler :
3 Su bardağı un
Yarım margarin (125 gr)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı mahlep1 Adet yumurta
Üzerine :
Susam
Yapılışı :
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. içine iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı ilave ediyoruz. Unun üzerine mahlebi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu koyuyoruz. Önce havuzun içindekilerini karıştırıyoruz. Daha sonra kenarlardaki unu da dahil ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde fitil yapıyoruz. Daha sonra minik simit haline getiriyoruz. Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilıkken servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı sirke
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı mahlep1 Adet yumurta
Üzerine :
Susam
Yapılışı :
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. içine iyi yumuşamış margarini, sıvıyağı, yoğurdu, sirkeyi, yumurtayı ilave ediyoruz. Unun üzerine mahlebi, tuzu, toz şekeri, kabartma tozunu koyuyoruz. Önce havuzun içindekilerini karıştırıyoruz. Daha sonra kenarlardaki unu da dahil ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur hazır hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahımızın üzerinde fitil yapıyoruz. Daha sonra minik simit haline getiriyoruz. Bir tabağın içerisine bolca susam döküp simitlerimizi batırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilıkken servis ediyoruz.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder