KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ


KEMALPAŞALI KARAMELLİ MUHALLEBİ

Kemalpaşa İçin Malzemeler :
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker

Muhallebi İçin :
3 Türk kahvesi fincanı un
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Kemalpaşalar için şekerin 1,5 su bardağı kadarı, tencerede eritilerek karamelize edilir. Kalan şeker ve su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan şerbete Kemalpaşalar atılarak pişirilir. Şerbetini çekip yumuşayınca servis tabağına alınır.
Muhallebi için verilen malzemeler karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra vanilya eklenerek ocaktan alınır. Kaselere paylaştırılıp ılıyınca üzerine kemalpaşalar dizilir. Kalan boşluklara karamel sıkılarak servis yapılır.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder