KESTANE KREMALI RULO KEK TARİFİ
15:15 by ZuhalKESTANE KREMALI RULO KEK TARİFİ
Kek İçin Malzemeler :
5 yumurta
1/3 bardak+ 1 yemek kaşığı şeker
2 yemek kasığı kabartma tozlu kek unu
2-1/2 yemek kaşığı kakao
Vanilya
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ krema
Arzuya bağlı miktarda kestane püresi (ben 200 gm kadar kullanmıştım)
İstenirse 3 çorba kaşığı kadar küçük parçalara kesilmiş kestane şekeri
Dış Kreması İçin :
100-110 gm (2/3 bardak) damla çikolata
1/2 bardak çiğ krema
Yapılışı :
Fırını 200 dereceye ısıtın.Fırın tepsinizi yağlayın, tepsinin tabanını parsomen kağıdı ile kaplayıp, kağıdı da yağlayın ve unlayın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırıp ayrı ayrı kaplara alin. 1/3 bardak şeker ve vanilyayı yumurta sarılarına katip, karışım açık bir renk alıp yoğunlaşana kadar (yaklaşık 3 dakika) mikserle çırpın. Kakao ve kek ununu bu yumurtalı karışımın üzerine eleyerek ekleyin ve mikserle karışmasını sağlayın.Öteki kaptaki yumurta aklarını önce hafif tepecikler oluşana kadar çırpın, sonra ayırdığınız 1 yemek kasığı şekeri buna ekleyip sert tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. (Yumurta beyazlarının iyi kabarması için yağsız ortamda çırpılmaları gerektiğinden, bu aşamadan önce çırpıcıları iyice yıkayıp kurulamayı aman unutmayın.) Yumurta akı köpüğünü yavaşça ve dikkatlice kakaolu, yumurtalı karışıma karıştırın. Mümkün olduğunca az hareketle beyazların tamamen karışmasını sağlayın. Elde ettiğiniz karışımı hazırladığınız tepsiye döküp, her yanına eşit olarak dağıtın, bir kaşıkla yüzeyini düzleyin ve önceden ısıtılmış fırında kek kenarlardan kendini çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Bu yüksek fırın ısısında kekiniz çabuk pişecektir, sakin başka işlere dalmayın! Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra kek tepsisini üzerine kakao ya da pudra şekeri serpilmiş temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin.
İç Dolgusu İçin :
1 bardak çiğ kremayı çırpın. İçine kestane püresi ve kestane şekeri parçacıklarını katıp karıştırın. Kekin üzerine bu karışımı eşit şekilde sürün. Kısa kenardan başlayarak sıkıca sarin ve servis tabağına alın.
Dış Kreması İçin :
Damla çikolatayı benmari usulu ya da mikrodalgada eritin. Biraz soğuduktan sonra içine kremayı azar azar katarken, bir yandan da bir çatalla karıştırın. İster bu daha sıvı kıvamda kullanın, ister mikserle istediğiniz daha koyu bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Eğer kremayı sıvıca bıraktıysanız, rulonun üzerine akıtıp, geniş ağızlı bir bıçak yardımıyla her yana dağılmasını sağlayın.Koyulaşması için çırptıysanız, bıçakla boşluk kalmayacak şekilde her yanını kaplayın. Arzu ederseniz, pastanın üstünü çiğ krema ve kestane şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder