KARAMELLİ PASTA TARİFİ
Malzemeler :
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı nescafe
1 çorba kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 adet hazır pandispanya
Karamel için:
1 paket vanilyalı puding
7 adet yumurta sarısı
7 adet yumurta sarısı
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Pandispanya büyüklüğünde yuvarlak bir fırın kabını suyla ısıtın. Karamel için toz şeker ve limon suyunu bir tavaya alın. Şeker renk değiştirinceye kadar pişirin. Şekeri bekletmeden fırın kabına yayın. Karamel için puding, süt, ve yumurta sarılarını karıştırarak pişirin fırın kabının içindeki şekeri üzerine boşaltın. Soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk sütü ve toz krem şantiyi çırpın. Krem şantiyi donan karamelin üzerine yayın. Üzerine pandispanyanın tek parçasını yerleştirin. Nescafeyi 1 su bardağı ılık suda karıştırarak çözün. Toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışım ile pandispanyayı ıslatın. Kalıbı buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra hafifçe sallayarak karamelin kalıptan ayrılmasını sağlayın. Servis tabağında dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder