KİREMİT PASTA TARİFİ




KİREMİT PASTA TARİFİ


Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı tozşeker
25 gram’lık 1 paket kakao
1 adet yumurta
2 adet vanilya
1 çay bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 paket pötibör bisküvi (175 gram’lık)
Hindistan cevizi


Yapılışı :
İki su bardağı süt, un, kakao, yumurta, şeker ve vanilyayı pişireceğimiz tencere içerisine alalım. Çırpıcı yardımıyla güzel bir şekilde karıştıralım.
Ocak üzerinde yine kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Parmağımızın dayanacağı ısıya gelinceye kadar karıştırarak soğutalım.
Diğer taraftan bir çay bardağı süt ve bir poşet krem şantiyi çırpalım. Bunu kakaolu muhallebiye ekleyelim. Tekrar çırpıcı ile malzemeleri karıştıralım.
Kakaolu muhallebimizin kıvamı oldukça yoğun bir kıvamda oluyor. Böylece acaba bisküvileri sosa batırdığım zaman tepside kayar mı endişesini de gidermiş oluyor. Zira muhallebinin bu koyuluğu pastayı oluşturma aşamasında kolaylık sağlıyor. Dikdörtgen bir tepsi içerisine (veya dikdörtgen bir kalıp) bisküvileri dizme işlemine geçelim.İlk bisküviyi sosa batıralım. Bunu tepsiye diklemesine yerleştirelim.Önüne sosa batırılmamış bir adet bisküvi yerleştirelim.
Bu işlemi bir adet sosa batırılmış bisküvi, bir adet sosa batırılmamış bisküviyi ard arda yerleştirmek suretiyle tekrar edelim.Kalan sosu pastanın etrafına sürelim.Pastayı dolapta soğuttuktan sonra etrafına sürdüğümüz sosa daha düzgün şekil verebiliriz.Son olarak Hindistan cevizi serpelim. Soğuması için bir süreliğine dolaba kaldıralım.Servis yapacağımız zaman kiremit pastaya adını veren püf noktasını da uygulama aşamasına gelmiş bulunuyoruz.Kiremit pastayı verevine olacak şekilde keselim. Böylece kat kat kiremit görüntüsünü de elde etmiş olacağız.Pastayı soğuk bir şekilde ikram edelim.
Afiyet Olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder