KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ


KIYMALI VE MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ
 
Malzemeler :
3 yufka
2 soğan
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Margarin ve Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber ve 1 demet maydanoz (isterseniz)


Yapılışı :

Böreğimizin içini hazırlamak için; küçük doğradığımız soğanlarımızı bir tavada çok az yağ ile pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıymamız da kavrulduktan, önceden haşlamış olduğumuz yeşil mercimeğimizi, tuz ve karabiberimizi, acı seviyorsak pul biberimizi ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz. Eğer seviyorsanız, harcınız soğuduktan sonra içine ince ince doğradığınız maydanozları da ekleyebilirsiniz.Yufkamızı serip üzerine çok az yağ serpiyoruz. Yufkamızın bir kenarına hazırladığımızın harcın 1/3 ünü koyuyoruz ve yufkanın 4 kenarını bir kare oluşturacak şekilde içeriye doğru katlıyoruz. Yufkamızı kare haline getirdikten sonra, harcı koyduğumuz taraftan başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Diğer yufkalarımızı da bu şekilde katladıktan sonra, rulolarımızı yağladığımız fırın tepsisine alıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 190 C’ye ısıttığımız fırınımızda üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Böreklerimiz hafif ılındıktan sonra rulolarımızı 2′şer parmak genişliğinde keserek servis ediyoruz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder